1 de 10

Roger Aviñó optarà de nou a l'alcaldia de Xerta

Intentarà revalidar la majoria absoluta assolida en les anteriors convocatòries electorals

Roger Aviñó, alcalde de Xerta des del 2015. | Cedida
per Redacció, Xerta | 4 de gener de 2023 a les 16:22 |
Roger Aviñó i Martí, alcalde de Xerta des del juny de 2015, tornarà a optar a la reelecció en encapçalar la candidatura de Més Xerta- Acord Municipal a les eleccions municipals de 2023. Amb l'objectiu de continuar impulsant els projectes iniciats esta legislatura, intentarà revalidar la majoria absoluta assolida en les anteriors convocatòries electorals.

Durant l'actual mandat Aviñó ha liderat actuacions destacades en l'àmbit de la sostenibilitat i la transició energètica, com és la substitució de la caldera de gasoil de la zona educativa per una de biomassa, i la instal·lació d'una estació fotovoltaica a la coberta del Casal municipal, a la qual caldrà sumar-li la que també es ficarà a la coberta de l'Ajuntament. A més, s'han substituït els punts de llum de diferents equipaments municipals per tecnologies eficients, i, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Ebre, s'ha instal·lat  al poble una estació de recàrrega de vehicles elèctrics a la zona de l'antiga Estació.


Al municipi s'han fet obres de millora a diferents equipaments municipals i carrers, en els quals, s'han renovat els serveis i la pavimentació. També s'han arranjat diversos quilòmetres de camins municipals i renovat diferents trams de canalitzacions d'aigua potable. Un fet importat ha estat l'actuació a l'escola bressol, on s'ha ampliat la cobertura de l'aula de nadons.

Després de molts anys també s'ha aconseguit que l'ACA aprove el conveni per a l'execució de les obres de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals d'Aldover-Xerta, la qual es construirà la legislatura vinent. D'altra banda, s'estan realitzant modificacions del planejament urbanístic per facilitar el desenvolupament municipal i crear una petita zona industrial.


En l'àmbit del patrimoni cultural, s'ha iniciat el procés per tenir la titularitat del molí de l'Assut i, en conseqüència, actuar sobre l'edifici i recuperar l'accés a l'Assut per la part de Xerta, reivindicació històrica del municipi d'ençà que es construí la central hidroelèctrica.

Pel que respecta al turisme enguany es farà la primera fase d'arranjament de la casella de l'antiga Estació, a la vegada que l'Ajuntament està negociant amb ADIF la compra dels edificis que la conformen.

L'alcaldable s'ha mostrat satisfet d'haver pogut portar a terme esta obra de govern mantenint el deute 0 de l'ajuntament, i molt il·lusionat en poder continuar desenvolupant projectes i actuacions importants per a Xerta.

Roger Aviñó durant esta legislatura ha compaginat l'alcaldia amb la vicepresidència comarcal 5a del Consell Comarcal del Baix Ebre, on és responsable de l'àrea de gestió ambiental de l'ens.

 

Participació