Sebastià J. Arbó, protagonista de les portades l’agenda cultural del 2023 a Amposta

Fins l’octubre de 2023 es commemora l’Any Arbó en motiu del 120è aniversari del naixement l’autor

Aguaita.cat
02 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:40h
Presentació de l'any Arbó a l'Arxiu Comarcal del Montsià, a Amposta
Presentació de l'any Arbó a l'Arxiu Comarcal del Montsià, a Amposta | Ajuntament d'Amposta
SebastiàJ. Arbó i la seua obra protagonitzaran les dotzeportades de l’agendaculturald’Amposta d’este 2023. I és que, des de l’octubre del 2022 i fins l’octubre d’enguany, Amposta commemora l’AnyArbó en motiu del 120èaniversari del naixement de l’escriptor. La primera de les portades, la del gener, està dedicada al propi autor, amb una il·lustració de mig cos de l’autor. Durant l’any, es dedicaran portades als llibres d’Arbó, a alguns dels personatges més cèlebres de les seues històries així com també a fotografies cèlebres de l’escriptor.

L’anyArbó va començar l’octubre del 2022 coincidint amb les JornadesdeLletresEbrenques. Durant enguany, l’ArxiuComarcal acollirà una exposició sobre els manuscrits dels contes d’Arbó. Posteriorment, també hi haurà unes jornades didàctiques per donar a conèixer la seua obra entre l’alumnat de 4t ESO i 1r de Batxillerat i, al març, s’han preparat unes rutes literàries guiades per visitar els paratges que apareixen a les obres d’Arbó. Altres activitats són les intervencions a la ràdio d’estudiosos i alumnat o la presentació de l’obra guanyadora del III Premi Jordi Fontanet ’Edició i estudi critico-genètic del projecte de novel·la ’El ángel se durmió’ de Sebastià Juan Arbó’, a càrrec de Joan Antoni Forcadell, on els lectors podran accedir a un projecte de novel·la inèdit de l’autor.

L’any Arbó clourà l’octubre de 2023 amb el ICongréssobreSebastiàJuanArbó, que s’estendrà entre l’arxiucomarcal, la UAB  i possiblement a laRàpita, el 25 i 26 d’octubre. El congrés, que també es podrà seguir en línia, vol ser el primer gran esdeveniment acadèmic que aplegui investigadors i especialistes sobre l’obra i figura de Sebastià Juan Arbó.