L’Ajuntament de Deltebre durà a aprovació l’estudi de viabilitat del nou servei d’aigua potable

Es vol treballar en una contractació pública per a dur a terme una nova gestió del cicle integral de l’aigua

Aguaita.cat
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:23h
Presentació de les propostes que es portaran al ple de Deltebre
Presentació de les propostes que es portaran al ple de Deltebre | Ajuntament de Deltebre
El Govern municipal de Deltebre continua treballant per millorar la gestió i el servei de l’aiguapotable que reben els veïns i veïnes. En este sentit, si bé fa tot just un any es va aprovar la resolució del contracte, a causa de la nul·litat de ple dret del contracteexistent de la gestió de l’aigua que vinculava l’AjuntamentdeDeltebre i SOREA fins a l’any 2037, després de mesos de treball, d’anàlisi i d’inspecció de camp, en la sessió plenària del mes de desembre es debatran dues propostes per seguir el camí traçat de millora del servei de l’aigua.

Una primera, l’inici de l’expedient de liquidaciódelcontracte. Una segona, una fase preparatòria de contractaciópública per a dur a terme una novagestió del cicleintegraldel’aigua. És a dir, un estudi de viabilitat que proposa una concessió pont, d’una durada de cinc anys, amb la qual, sense pujar tarifes a la ciutadania, s’invertiran d’urgència al voltant d’1.000.000 € i es confeccionarà un Pla Director que analitzi, amb totes les dades de servei, quin ha de ser el model de gestió de l’aigua de Deltebre. Recordem que, actualment, es perd entorn d’un 70% de l’aigua de la xarxa potable.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “parlem d’un problema estructural del municipi al qual volem fer front des de la màxima urgència possible, atenent que l’aigua potable de Deltebre té unes pèrdues de quasi el 70% de la seva capacitat, però sempre des de l’estudi necessari que ens ajudi a prendre la millor decisió possible per tal que els veïns i veïnes puguin gaudir d’un millor servei i millors condicions”.

El plenari també debatrà la proposta del nou Pla Antifrau, el qual deriva de la normativa de Fons Europeus i adapta el Pla de Compliance Penal que va aprovar l’Ajuntament de Deltebre de forma pionera fa quatre anys, i el qual promou la conducta ètica del personal i electes de l’administració local.

Finalment, i entre altres punts, també es durà a aprovació les bases de participació del Carnaval2023, el qual se celebrarà el cap de setmana del 24 al 26 de febrer. Unes bases que, a causa de l’èxit de convocatòria, són continuistes, però incorporen novetats com, per exemple, un reforçalspremis per fomentar encara més la participació i la il·lusió a l’hora de confeccionar les diferents carrosses i comparses.

El plenari es reunirà este dimecres 28 de desembre, a les 21.30 hores, i es podrà seguir en directe pels canals de difusió de l’Ajuntament de Deltebre.