Tortosa implanta tecnologia LED a l'enllumenat públic de la ciutat i renova més de 300 lluminàries

En les últimes setmanes s'han fet més de quinze actuacions a diverses zones del municipi, que continuen la substitució progressiva dins de l'acció de govern

Nou enllumenat públic LED al carrer Sant Blai de Tortosa
Nou enllumenat públic LED al carrer Sant Blai de Tortosa | Cedida
Aguaita
27 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:47h
L'AjuntamentdeTortosa ha dut a terme, durant les últimes setmanes, més d'una quinzena d'actuacions a l'enllumenatpúblic del municipi per tal de seguir implantant la tecnologiaLED. Els treballs han permès substituir més de 300 lluminàries antigues per altres de noves, fet que permet disposar d'una major il·luminació i eficiència lumínica, al mateix temps que s'aconsegueix un menor consum elèctric i, per tant, un major estalvi. Els treballs formen part del conjunt d'actuacions que el govern de Tortosa ha dut a terme durant els últims anys al conjunt del municipi, dins del seguit de mesures d'arranjament a la via pública.

Entre les actuacions més recents, s'han renovat les lluminàries a punts del centre com el carrerSantBlai, la ramblaFelipPedrell o la plaçadelPaiolet; als barris del nucli antic, com la plaçadelsDolors o carrersdeSantaClara; alTemple, com a la rotonda situada al principi del passeigdeRibera o a la plaçadelCarrilet; a SantLlàtzer, a punts com la plaça de les CortsCatalanes; o a Ferreries, com la plaça1d'Octubre, la plaçaPiusXII o la plaçaFrancescMacià, entre d'altres actuacions fetes també a la resta de barris. A més, també s'han instal·lat lluminàriesLED als aparcaments dissuasius situats arreu de la ciutat així com, també, a l'exterior d'alguns equipaments, com ara el pavellófiraldeRemolins.

Durant les pròximes setmanes, està previst que estos treballs continuen amb la renovació de més lluminàries a diversos punts de la ciutat, com ara a l'Eixample, al centre o al nucli antic. També a Remolins, on s'instal·laran noves lluminàries amb plaques solars al passeig del parc de la fira. Així mateix, també s'instal·laran nous fanals, a llocs com l'exterior del teatre auditori Felip Pedrell, entre altres ubicacions.