Les obres d'ampliació de l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta començaran al segon semestre de 2023

Este dimecres s'ha publicat la licitació del projecte i obra d'ampliació amb una durada prevista total de 18 mesos i un pressupost de 38,7 milions

Imatge de la façana principal de l'hospital.
Imatge de la façana principal de l'hospital. | S.B.
Redacció
14 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:00h
Este dimecres, 14 de desembre, s'ha publicat la licitació del projecte i obra d'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La durada prevista del contracte per la redacció del projecte i l'obra és de 18 mesos, i la previsió d'inici és l'abril de 2023. Les obres al centre, per tant, començarien a l’inici del segon semestre de 2023. El pressupost total de la licitació és de 38.706.848,51 €.

El contracte contempla l'ampliació de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, per a ús de Bloc Quirúrgic, Esterilització, Hospital de Dia, Consulta Externa, Farmàcia, serveis generals de suport i aparcament. L'edifici ha de contribuir a millorar determinats serveis que ja arrossegaven mancances estructurals de temps enrere. L'actuació contempla una obra de nova construcció de 10.618,38 metres quadrats, una reforma de 1.200,50 metres quadrats, la connexió entre l'Hospital i el centre de la ciutat de Tortosa, noves infraestructures, afectacions i preexistències, i una superfície d'urbanització estimada en 7.442,01 metres quadrats.

Ateses les característiques tècniques de la licitació, el seu pressupost i el termini especialment reduït d'execució, l'opció més eficient i eficaç, que assegura la millor resposta a les necessitats detectades, ha estat la contractació conjunta de la redacció del projecte i l'execució de les obres.

L'execució de l'obra es preveu en dos fases separades en el temps. Una primera fase d'execució de l'obra nova, urbanització, noves infraestructures, afectacions i preexistències, i una segona fase que inclourà les obres de reforma de la segona planta de l'edifici actual, amb l'equipament corresponent.

Íngrid Roca, gerent de la Regió Sanitària Terres Ebre, ha valorat molt positivament "que un projecte tan necessari per a la salut de la població de Tortosa i les Terres de l'Ebre continue endavant", destacant que el projecte d'ampliació "suposarà una millora en la qualitat de l'atenció a les persones i als professionals que hi treballen, mentre continuem avançant amb la mirada posada a un nou Hospital a l'Ebre"