Una delegació del Baix Ebre visita el País Basc per conèixer experiències de desenvolupament econòmic

Una delegació del Fòrum Territorial del Baix Ebre visita el País Basc per conèixer experiències de polítiques públiques de desenvolupament socioeconòmic

Representants del Fòrum Territorial del Baix Ebre al País Basc
Representants del Fòrum Territorial del Baix Ebre al País Basc | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita
07 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:56h
Una delegació del FòrumTerritorialdelBaixEbre participa aquesta setmana en una visita a dues agències de desenvolupament local del PaísBasc, Goierri i Debabarrena, amb l’objectiu de conèixer ‘in situ’ experiències reals de polítiques públiques de desenvolupament socioeconòmic. La delegació és encapçalada pel president del ConsellComarcaldelBaixEbre, XavierFaura; el vicepresident d’Activació Econòmica, IvanGarcia i el vicepresident segon del ConsellComarcal, FrancescVallespí i està integrada per una trentena de membres del FòrumTerritorial en representació del sector institucional, educatiu i empresarial.

“Després de les diferents trobades que hem organitzat en el marc del procés de concertació territorial, considerem que descobrir experiències similars al projecte que hem encetat, però que ja està consolidat al País Basc, ens ajudarà a impulsar el procés al Baix Ebre”, ha explicat Faura. Les Agències de Desenvolupament Local del País Basc tenen la missió de promoure el desenvolupament socioeconòmic dels municipis que en formen part, des dels àmbits d’actuació del treball, la formació, l’empresa, la promoció del comerç, la promoció del turisme i de sectors estratègics o emergents.

En el cas de l’Agència de Desenvolupament Comarcal de Goierri, formada pels 19 municipis de la comarca, centra els seus àmbits d’actuació en el suport a la indústria comarcal, l’emprenedoria, el turisme, el medi ambient i les necessitats socials. La delegació del Baix Ebre ha visitat el pol d’innovació que reuneix en únic recinte estudis de formació professional, universitaris i viver d’empreses. També s’han descobert el fòrum industrial, amb la participació d’empreses, centres escolars, l’escola de Formació Professional, el campus universitari i el centre tecnològic.

Pel que fa a l’Agència de Desenvolupament de Debegesa, de la comarca de Debabarrena, és la primera agència de desenvolupament de l’Estat i una de les primeres d’Europa. Aquesta agència promou iniciatives centrades en la millora de la competitivitat del teixit industrial, apostant per les tecnologies de precisió, la indústria 4.0 i el desenvolupament de la robòtica.

Aquesta sortida  de treball en experiències de desenvolupament socioeconòmic al País Basc ha estat finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local.