Mor el pintor tortosí Leonardo Escoda, un referent de la cultura a les TE

Ha estat professor i durant 13 anys va dirigir l'Escola d'Art de la Diputació

Leonardo Escoda.
Leonardo Escoda. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:36h
Consternació a les Terres de l’Ebre arran de la mort del pintor tortosí Leonardo Escoda, un referent cultural al territori. Escoda, fill del també Pintor Roberto Escoda, tenia 66 anys i ha estat professor i director de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, durant tretze anys, i també professor a l’Escola d’Art de Tarragona, on impartia classes d’expressions d’avanguarda. De tarannà crític i progressista, el seu llegat de creació artística dixa petjada al territori tant per la seua llarga trajectòria com per la seua incansable dedicació a l’activisme cultural.

Escoda era llicendiat en Belles Arts en l’especialitat de Pintura, graduat en Gravat i Tècniques d’Estampació i graduat en Conservació i Béns Culturals Mobles per la Universitat de Barcelona.
L’Ajuntament de Tortosa ha reaccionat a través de les seues xarxes a la mort de l’artista, amb un missatge en què el qualifica de "referent de la creació artística a Tortosa i a l’Ebre”.

"La seua petjada perdurarà en el nostre record”, afegix la nota de condol. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, per la seua banda, ha afirmat que avui és “un dia trist,” per la mort “no només un gran artista sinó també un magnífic docent, que va contagiar la seua passió per l'art a moltes persones. Un referent a la cultura tortosina i ànima de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa.

També l’ajuntament de Roquetes ha donat el seu condol a la família i ha recordat que ha estat membre del jurat de pintura del premi de pintura Ciutat de Roquetes i col.laborador cultural a la biblioteca municipal.







xxx