El Parc Natural del Delta de l'Ebre posa en marxa un nou itinerari sobre els valors del sosar

L’actuació s’ha finançat gràcies a l’acord que el Parc manté amb la companyia alimentària Nomen Foods, que aporta l’1% dels beneficis dels productes de la marca “Segadors del Delta” a accions de millora de la conservació d’este espai natural

Foto del nou itinerari del Sosar del Parc Natural del Delta de l’Ebre
Foto del nou itinerari del Sosar del Parc Natural del Delta de l’Ebre | Parc Natural del Delta de l’Ebre
Aguaita.cat
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 20:23h
El ParcNaturaldelDeltadel’Ebre ha posat en marxa un nou itinerari interpretatiu sobre els valors del sosar. El nou recorregut que es pot fer a peu, a la platjadelaPlatjola, compta amb sis plafons de gran format on s’explica què és un sosar i per què cal preservar-lo, i també la vegetació i les aus que hi habiten, entre d’altres aspectes.

Amb esta actuació, els usuaris disposaran d’un itinerari autoguiat de 120 metres, on descobrir este ambient natural, sotmès a la influència marina directa (inundacions, aigües freàtiques) i amb un sòl amb un grau de salinitat elevat. En este ambient creixen les plantes halòfiles, un dels grups de vegetació més amenaçats a Europa, per la qual cosa el delta de l’Ebre està considerat d’importància internacional per a la conservació d’aquest tipus d’hàbitats.

El sosar contribuix a la protecció contra els temporals, l’estabilització de la línia de costa, la regulació i el control de les inundacions, el reciclatge de nutrients i la mitigació i adaptació al canvi climàtic. També són font i reservori de biodiversitat i tenen una elevada importància per al lleure i el turisme.

El nou itinerari s’ha finançat gràcies a l’acord del ParcNaturaldelDeltadel’Ebre amb la companyia alimentària NomenFoods. A través d’este acord, la companyia aporta l’1% dels beneficis de la comercialització de la marca d’arròs “SegadorsdelDelta” a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc. “Segadors del Delta” es produeix íntegrament al delta de l’Ebre i disposa del SegelldeQualitatAlimentària i de la Denominaciód’OrigenProtegida i Certificada per la Comunitat Europea, que en garanteixen l’autenticitat.

En anys anteriors, les aportacions de Nomen Foods es van destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats fetes amb fusta i 15 amb argila; a un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre; a la instal·lació de tresplafonsinformatius de gran format a la PuntadelFangar; a l’edició d’un mapa sobre “On fer birdwatching al Delta”; i a una exposició permanent sobre la problemàtica de la brossa marina al delta de l’Ebre, situada a la Casa de Fusta.