Localitzades més de 1.200 plantes de marihuana a la Ràpita i L'Aldea

L'operació s'ha desenvolupat en dues fases, detenint a un total de set persones per un delicte Contra la Salut Pública

Foto de la intervenció de la policia en les plantacions indoor de marihuana a La Ràpita i L'Aldea
Foto de la intervenció de la policia en les plantacions indoor de marihuana a La Ràpita i L'Aldea | Policia Nacional Espanyola
Aguaita.cat
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:27h
Agents de la Policia Nacional Espanyola han desmantellat dosplantacionsindoor de marihuana a les localitats de LaRapita i L'Aldea.

La recerca va constar de dues fases; en la primera es va desmantellar una plantació de marihuana a l'interior d'una nau industrial de La Ràpita de gairebé 2.000 m² de capacitat, en els quals l'organització havia establert un sistema amb diferents zones de cultiu. Esta nau portava dos anys operativa i pogués haver produït 20.000 plantes anuals.

En el registre es van trobar 30 quilograms de cànnabis, 737 plantes i es van intervenir 1.200 euros. Es van realitzar cinc detencions, col·laborant en l'operatiu la Policia Local de La Ràpita.

En la segona i última fase es localitza a L'Aldea una altra nau de 500 m² amb una plantació indoor de marihuana, dividida en dues zones de cultiu, en la qual es troben 500 plantes de marihuana en avançat estat de floració i a punt de recol·lectar. Es deté a dos homes.

Tots els detinguts serien els “jardiners” del cultiu de la plantació, persones que ocupen l'última baula en l'organització criminal.

Estes persones són captades als seus països d'origen pels responsables d'estes màfies i a canvi d'uns diners mensuals, que pot oscil·lar entre els 1.500 i 3.000 euros, es traslladen a Espanya per a treballar en els cultius indoor. Pràcticament no surten de les naus, allí se'ls habilita una zona per a dormir i menjar, han de controlar i supervisar tots els sistemes de la plantació i facilitar el correcte desenvolupament de la planta.
A més, destacar un sofisticat sistema de cambres perfectament situat en l'exterior de la nau, els aportava seguretat davant l'acció de la Policia.

En el registre practicat, a part de les plantes de marihuana, es van intervenir nombrosos utensilis i aparells de climatització, entre els quals es trobaven llums, ventiladors, extractors d'aire, filtres, estacions meteorològiques per a control de temperatura, així com productes de jardineria: llavors, fertilitzants, etc.

L'operatiu ha estat dut a terme pel Grup Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa en col·laboració amb la Policia Local La Rápita.

En este sentit, la cooperació entre els diferents operadors de seguretat resulta fonamental per a culminar d'una manera satisfactòria les diferents recerques que Policia Nacional Espanyola duu a terme a Catalunya; i per tant, per a prestar un millor servei al conjunt de la ciutadania.