L'EOI de Tortosa impartirà cursos oficials de rus a partir d'este curs

Redacció
26 d'agost del 2014
L'EOI de Tortosa serà la primera de les Terres de l'Ebre en impartir cursos oficials de rus-
L'EOI de Tortosa serà la primera de les Terres de l'Ebre en impartir cursos oficials de rus- | Cedida
L'EOI de Tortosa serà la primera de les Terres de l'Ebre d'impartir cursos oficials de rus. Foto: Cedida

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Tortosa augmenta l'oferta per al curs acadèmic 2014-2015 amb la incorporació de cursos oficials flexibilitzats de rus. Durant els dos cursos precedents, l'EOI de Tortosa ja havia oferit cursos especials d'introducció a la llengua russa enfocats al sector turístic. L'èxit obtingut i l'augment de la demanda per part de l'alumnat ha impulsat la direcció a sol·licitar l'autorització per impartir els cursos oficials, i esdevenir, així, el primer centre a les Terres de l'Ebre que els oferix.

L'augment de l'interès per este idioma ve causat per l'impacte en el sector turístic i
empresarial. Segons la directora de l'EOI de Tortosa, Mercè Falcó, “l'idioma rus ha anat adquirint importància en els darrers anys a causa de l'increment de turistes russos, principalment. A la Costa Daurada s'ha establit un mercat turístic estable, amb grans paquets d'operadors turístics que han tingut molt d'èxit i que estan d'acord a considerar que l'actual estat de crisi amb Rússia és conjuntural. Este tipus de negoci cultural i d'oci ha comportat un canvi de perfil en llocs de faena a la zona“.

El format modular divideix cada nivell en dos cursos semestrals (1r A i 1r B) de 70 hores cadascun, de forma que permetrà als alumnes adaptar-ne millor el calendari d'aprenentatge. Falcó assegura que “això afavorix l'aprenentatge de llengües que tenen la dificultat afegida de tindre un alfabet diferent. Cal no oblidar que a l'EOI de Tortosa els alumnes aprenen no només una llengua, sinó també una cultura. Així que l'alumnat tindrà l'oportunitat d'aprendre els hàbits, els costums i els codis de comportament particulars de la cultura russa, la qual cosa els ajudarà en la interacció amb els russos amb qui treballaran“.

Enguany s’impartirà el mòdul de 1A per al primer quadrimestre i hi haurà l’opció de poder fer-lo de nou al segon quadrimestre, o bé fer el mòdul 1B al segon quadrimestre, si ja s’ha assolit el nivell 1A. El segon nivell es començarà a impartir al curs 2015-2106, amb este mateix format.

Segons explica Falcó, “la direcció de l'EOI de Tortosa està  molt il·lusionada amb esta nova oferta educativa, i esperem que tinga tan bona acollida com la dels cursos introductoris que vam oferir”.

La preinscripció als cursos estarà oberta de l'1 al 4 de setembre.