Deltebre ubica al cementiri un espai en memòria de les persones mortes per la COVID-19

Segons dades del departament de Salut, a Deltebre han mort trenta persones a causa de la pandèmia

Aguaita
31 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:00h
Espai de memòria al cementiri municipal de Deltebre dedicat a les persones mortes per la Covid-19
Espai de memòria al cementiri municipal de Deltebre dedicat a les persones mortes per la Covid-19 | Ajuntament de Deltebre
L’AjuntamentdeDeltebre està duent a terme diferents accions de millora i manteniment de les instal·lacions del cementiri. Una d’elles és l’estrena d’un nouespaienmemòria de totes les persones que han perdut la seva vida a causa de la pandèmia de la COVID-19. Segons l’alcalde de Deltebre, LluísSoler, aquest és “un homenatge a tota aquella gent del nostre municipi que lamentablement ens ha deixat a conseqüència d’una pandèmia que avui dia, tot i que en menor intensitat, encara perdura”.

Segons dades del departament de Salut, a Deltebre han traspassat 30 persones a causa de la pandèmia i 3.326 han estat infectades pel virus de la COVID-19.

Més enllà d’aquest espai, durant les darreres setmanes al cementiri s’han efectuat treballs de pintura, tant interior com exterior, canvi a LED de l’enllumenat interior, la reparació del mur exterior de l’entrada principal i també la corresponent adequació de les zones verdes i replantat d’arbres. A més, recentment també s’ha substituït a tecnologia LED les llumeneres d’accés al cementiri.

Amb tot, l’alcalde ha afegit que “totes aquestes accions se sumen a la resta d’inversions que durant aquests anys hem estat impulsant des del Govern municipal per dignificar les instal·lacions del cementiri i dotar aquest equipament de més serveis i prestacions”. Exemples en són la implementació d’un servei d’atenció, la renovació de la pintura de la façana principal, l’adequació dels lavabos, les obres de reforma de la capella i la instal·lació de portes automàtiques. En aquesta mateixa línia, el darrer any es va dur a terme la construcció d’una trentena de nínxols i la ubicació d’un espai de dol perinatal.

En el marc de TotsSants, el cementiri de Deltebre obre les portes de divendres fins al dimarts, des de les 08 h del matí fins a les 21 h de la nit. A partir del dia 2 de novembre, l’horari d’hivern serà de les 09 h del matí fins a les 18 h de la tarda.