Les pluges torrencials arriben amb força a les Terres de l'Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat que en alguns municipis es poden arribar a superar els 40 litres/m2 en mitja hora

Redacció
22 d'agost del 2014
Imatge de l'Eix de l'Ebre esta tarda al seu pas per Tortosa.
Imatge de l'Eix de l'Ebre esta tarda al seu pas per Tortosa. | Sofia Cabanes
Imatge de l'eix de l'Ebre esta tarda a Tortosa. Foto: Sofia Cabanes

D’un migdia ben calorós i solejat a xàfecs intensos que han fet córrer més d’un per marxar de la platja. Les pluges torrencials anunciades pels serveis d’emergències de Catalunya, amb el pla Inuncat activat en fase d’alerta d’acord amb el Servei Meteorològic (SMC), han arribat amb força a les Terres de l’Ebre, entre altres zones del país.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut des de la passada matinada i fins a les 18.00 hores, 168 trucades arreu de Catalunya relacionades amb les pluges. L’eix de l’Ebre al seu pas per Tortosa ha quedat tallat per inundació, com és habitual amb els xàfecs de certa intensitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès esta tarda un avís d’observació de pluja per la presència de nuclis de tempesta acompanyats d'intestat torrencial a diverses comarques i ha alertat que a les Terres de l’Ebre es poden arribar a superar 40 litres/m2 en 30 minuts.