El Consell del Baix Ebre edita un dossier pedagògic sobre la comarca adreçat a l’alumnat de primària

"Un passeig per l’Ebre" s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca i ha estat redactat i il·lustrat per Maria José Pinyol i Toni Térmens de l’empresa roquetenca Mà de Llapis.

Maria José Pinyol i Toni Térmens de l'empresa roquetenca Mà de Llapis són els autors de la guia il.lustrada "Un Passeig per l’Ebre"
Maria José Pinyol i Toni Térmens de l'empresa roquetenca Mà de Llapis són els autors de la guia il.lustrada "Un Passeig per l’Ebre" | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita
25 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 12:15h
ElConsellComarcaldelBaixEbre ha editat un dossierpedagògic sobre la comarca amb l’objectiu que l’alumnatdeprimària de les escoles dels catorze municipis coneguin millor el territori on viuen. Concretament, s’han publicat un total de 1.100 exemplars del quadern que porta per títol 'UnpasseigpelBaixEbre' i que està adreçat a l’alumnat de quart i cinquè de primària. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, XavierFaura i el conseller comarcal d’Ensenyament, DavidPoy, han presentat avui el dossier pedagògic, un material que durant les pròximes setmanes es distribuirà a les trenta-dues escoles del Baix Ebre.

“Vivim en un món cada vegada més globalitzat i això afecta també els nostres infants i joves, que sovint són coneixedors del que passa arreu, però desconeixen la realitat més propera. És per això que hem pensat que seria d’utilitat l’edició d’un dossier pedagògic sobre la nostra comarca adreçat a l’alumnat de primària”, ha explicat Faura. ‘Un passeig per l’Ebre’ s’ha elaborat amb la col·laboració de tots els ajuntaments de la comarca i ha estat redactat i il·lustrat per MariaJoséPinyol i ToniTérmens de l’empresa comarcal situada al carrer Om de Roquetes, deLlapis.

‘Un passeig pel Baix Ebre’ exposa en una vintena de pàgines una visió general sobre la comarca que forma part de les Terres de l’Ebre, declarades ReservadelaBiosfera per la UNESCO i que té el riuEbre com a eix vertebrador. Es recull una breu explicació sobre cadamunicipi amb dades bàsiques com el gentilici, l’extensió i les activitatssocioeconòmiques i, finalment, hi ha un apartat d’activitatsdidàctiques. “Es detallen de manera entenedora els trets més característics de cadascuna de les poblacions del Baix Ebre, així com la geografia, la cultura, l’entorn natural i la societat d’aquest territori”, ha assenyalat Poy.