El PSC trenca el pacte de Govern a Tortosa

Dos dies després que el primer tinent d'alcalde Enric Roig fes efectiva la seua renúncia a l'acta de regidor

Enric Roig,  Dolors Bel i Estefania Valdés, en una imatge d'arxiu.
Enric Roig, Dolors Bel i Estefania Valdés, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:26h
Dos dies després que Enric Roig fes efectiva este dimarts la renúncia a l'acta de regidor socialista a l'Ajuntament de Tortosa, del qual n'havia estat tinent d'alcalde, el Partit Socialista ha comunicat avui per escrit en un document al registre de l’Ajuntament la seua decisió de trencar el pacte de Govern que des del 8 de gener del 2020 mantenia amb Junts per Tortosa.

Així mateix ho han anunciat en un comunicat de premsa en què exposen com a motiu del trencament l’assoliment de les fites marcades per governar : “Aquelles fites que ens havíem proposat quan vam entrar a govern han estat assolides i, per tant,  ara és l’hora d’emprendre nous rumbs. És per això que hem pres la decisió de sortir del govern municipal i passar a l’oposició”, exposen. Al temps, anuncien un canvi d’etapa amb nous lideratges: “Ara encetem una nova etapa, obrim una etapa de reflexió interna per canviar lideratges. Uns lideratges que han de contribuir a reforçar el partit. Uns canvis que necessàriament s’han de fer amb una nova mirada, amb una nova perspectiva. Des de la reflexió i el consens, satisfets del que ha estat la nostra contribució al govern de la ciutat, entenem que aquesta etapa ha acabat”, remarques.

En este comunicat de comiat el PSC també agraïx la tasca d’Enric Roig al llarg d’onze anys com a regidor “pel seu treball i dedicació a la mateixa tot desitjant-li els majors èxits en aquesta nova etapa personal i professional que empren”.

El PSC de Tortosa ja va marcar un punt d’inflexió l’abril passat, aleshores anunciant que obria un procés de reflexió sobre el seu paper al Govern de la ciutat després que Junts per Tortosa optés per abstenir-se en la moció que reclamava la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre. Al juny el primer secretari del PSC de Tortosa i primer tinent d'Alcaldia a l'Ajuntament de Tortosa, Enric Roig Montagut, anunciava que en breu dixaria el càrrec com a regidor i que no es presentaria com a candidat a l'alcaldia de Tortosa a les eleccions de maig de 2023. Però no ha estat fins a n’esta setmana que s’han desencadenat els esdeveniments, primer amb la renúncia feta ja oficial i ara amb el trencament del pacte. En virtut d’aquell acord de Govern, que configurava un executiu de 10 regidors, igualment en minoria, encapçalat per Junts per Tortosa, Roig es va erigir en primer tinent d’alcalde d’Urbanisme, Habitatges i Cultura i Fores, una regidoria que va perdre l’any passat. L’equip socialista està format també per Dolors Bel i Estefania Valdés.