Gessamí Caramés donarà el tret de sortida al cicle de sopars amb productes DOP - IGP

Demà, el restaurant Meleta de Romer de l’Ametlla de Mar oferirà un menú comentat en el qual es podran degustar una desena de productes catalans amb segell de qualitat

La cuinera de l’Ametlla de Mar, Gessamí Caramés
La cuinera de l’Ametlla de Mar, Gessamí Caramés | Cedida
Aguaita
20 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:57h
Fa un any, la xef, pastissera i presentadora del programa CUINES de TV3, GessamíCaramés, es va convertir en l’ambaixadora dels productesalimentarisdequalitat i va posar cara a la campanya de comunicació de la FederacióCatalanaDOP-IGP. D’esta manera, la cuinera de l’Ametlla de Mar va voler contribuir a promoure el consum dels productes de qualitat certificada amb el distintiu Denominaciód'OrigenProtegida (DOP) i IdentificacióGeogràficaProtegida (IGP). No és casualitat, doncs que el seu restaurantMeletadeRomer haja estat escollit per donar el tret de sortida al nou Cicle de Sopars amb productes catalans de qualitat que impulsa la Federació Catalana DOP-IGP.

Demà divendres a les 21.30 h, Caramés presentarà un menú amb productes com les Clementines de les Terres de l’Ebre, la Llonganissa de Vic, el Formatge i la Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, les Avellanes de Reus, els olis del Baix Ebre - Montsià i de la Terra Alta, la Pera de Lleida, les Patates de Prades, la Vedella dels Pirineus Catalans, l’Arròs del Delta de l’Ebre, la Poma de Girona, el Torró d’Agramunt i el Pa de Pagès Català amb què es podran degustar una mostra dels olis de les DOP Siurana, Les Garrigues i de l’Empordà. Els plats estaran comentats per la xef i per un representant dels consells reguladors de cadascuna de les Denominacions d’Origen o Identificacions Geogràfiques. Aquest, serà el primer dels sopars d’aquest tipus que els propers mesos s’organitzaran en diversos restaurants de Catalunya. 
 
Unvolambglobusareostàtic

Prèviament al sopar, els comensals podran gaudir en exclusiva d'un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP, que s'enlairarà des del port de l'Ametlla de Mar. Un globus que aquest estiu ja ha començat a sobrevolar Catalunya per conèixer des de l'aire els territoris on s'elaboren productes de qualitat amb Denominació d'Origen Protegida i Identificació Geogràfica Protegida.
 
Autòctons, únics i certificats 

La Federació Catalana DOP - IGP és una entitat sense ànim de lucre, que agrupa la majoria dels Consells Reguladors DOP - IGP de Catalunya. Això representa més de 260 empreses, una gran majoria de les quals són cooperatives que, a la vegada, donen ocupació a prop de 4.000 persones. A partir de la feina de 20.500 agricultors i ramaders que produeixen i elaboren aquests aliments, representen estos productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la UE a un aliment. 
 
Els productes amb segell DOP-IGP són garantia de qualitat certificada, autòctons, únics i oficialment reconeguts per la UE. Són productes típics, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques concretes i un sabor inimitable. Són el resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà.