Tortosa inaugura l'espai per al dol gestacional, neonatal i perinatal

L'espai està ubicat en una zona del cementeri de Sant Llàtzer

Aguaita.cat
16 d'octubre del 2022
Actualitzat el 17 d'octubre a les 11:26h
Nou espai de dol gestacional, perinatal I neonatal al cementiri municipal de Tortosa
Nou espai de dol gestacional, perinatal I neonatal al cementiri municipal de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Les famílies de Tortosa que hagen perdut una criatura durant el procés d'embaràs o durant el part i els seus moments posteriors tenen des d'ara un espai memorial on poder-les recordar. L'Ajuntament de Tortosa ha habilitat al cementeri de SantLlàtzer l'espai de dol gestacional, neonatal i perinatal. Un lloc de recolliment i de reflexió, on les famílies puguen recordar-ne els noms.

Este divendres s'ha fet la inauguraciódel'espai, coincidint amb la commemoració, dissabte, del dia internacional del dolgestacional i perinatal. L'acte ha comptat amb la participació de l'associació Libèl·lules dels Estels, que duen a terme una tasca de sensibilització sobre esta realitat, que sovint no té visibilitat i queda limitada a un àmbit familiar. "Ara, qualsevol persona podrà veure el nom dels nostres fills que no van poder conèixer, i nosaltres tindrem un espai on poder vindre a recordar-los o a plorar, si ens cal", ha explicat TriniLleixà, presidenta de Libèl·lulesdelsEstels. L'associació ha agraït la complicitat i la predisposició que han mostrat els diversos departaments de l'Ajuntament que han treballat perquè la creació d'este espai fos una realitat.

L'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé, ha reconegut la tasca que du a terme l'associació i els ha agraït "no només que ajuden a donar a conèixer esta situació, sinó també el suport que ofereixen a les famílies en un dol tan complicat i difícil", ha apuntat. Així mateix, ha tingut una mostra de suport a totes les famílies que han viscut una experiència d'esta mena.

L'espai se situa a un lateral del cementeri. S'hi ha delimitat una zona, que compta amb bancs on seure i enjardinament per a fer-lo més acollidor. A la zona central s'hi ha habilitat una part on les famílies que hagen patit esta situació podran demanar a l'Ajuntament la inscripció de la criatura, amb una placa que mostrarà el nom, la data i la figura d'un estel. L'espai s'ha completat amb una peçadelceramistaJoanPanisello.