Amposta reconeix la tasca de la Policia Local i Protecció Civil

Per quart any, el Dia de la Policia Local i Protecció Civil ha homenatjat agents d’ambdós cossos, a més de ciutadans i ciutadanes per la seva col·laboració amb els agents de seguretat

La jornada s'ha celebrat este divendres a l'auditori municipal.
La jornada s'ha celebrat este divendres a l'auditori municipal. | Cedida
Redacció
14 d'octubre del 2022
Actualitzat el 15 d'octubre a les 12:41h
Amposta ha celebrat, per quart any, el Dia de la Policia Local i Protecció Civil, este  divendres 14 d’octubre a l’Auditori municipal. La jornada, que va néixer l’any 2018, servix per reconèixer la feina d’aquells agents que han destacat per alguna actuació meritòria, així com per reconèixer la tasca feta pel personal voluntari de Protecció Civil i per la col·laboració que ambdós cossos reben per part de la ciutadania.

Durant l’acte, s’han lliurat agraïments a tres persones veïnes d’Amposta, Joan Lluís Barberà, Cinta Gisbert i Imma Safont, que el passat mes de juny van dur a terme una actuació que va permetre salvar la vida d’un xiquet. També a dos treballadores de la piscina municipal d’Amposta, Yolanda Caballé i Wilma Plazas, que van socórrer un menor a les instal·lacions de la ciutat. Pel que fa als reconeixements, s’ha entregat una placa, a títol pòstum, per la tasca acomplerta com a cap de la Policia Local d’Amposta.

El Dia de la Policia Local i Protecció Civil, com cada any, també reconeix als voluntaris i voluntàries que se sumen a Protecció Civil d’Amposta. Enguany, els dos nous voluntaris que s’han incorporat al cos són Jesús Rodríguez i Jordi Serrano, als quals s’ha fet entrega de la documentació corresponent.

Felicitacions a la Policia Local
En la part de les felicitacions, han sigut diversos agents els que han protagonitzat actuacions destacades. Per recuperar indicis procedents de la comissió de fets delictius d’àmbit patrimonial i la localització d’un punt de venda de substàncies estupefaents, s’ha entregat una felicitació col·lectiva.

De manera individual, també van ser felicitats un caporal i un agent per una actuació que va permetre detenir a dos persones com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Pel mateix motiu, però per una actuació diferent, també es va felicitar un altre agent i a la gossa policia Gora. Finalment, es van fer dos felicitacions individuals, una per salvaguardar la vida d’un ciutadà víctima d’agressió amb arma blanca i l’altra per salvaguardar la vida d’un menor.

Medalles d’Honor al Mèrit d’Or
La quarta edició del Dia de la Policia Local i Protecció Civil ha acabat l’entrega de les Medalles d’Honor al Mèrit d’Or. Un reconeixement que es va atorgar als senyors Esteve Rallo, Antonio Becerra i Miquel Montañés per la seva trajectòria professional, implicació i dedicació com a membres voluntaris, des de fa més de 22 anys, de l’associació de Protecció Civil d’Amposta.