La Policia Local d'Alcanar impulsa una campanya de prevenció de la delinqüència

Imatge de la guia.
Imatge de la guia. | Cedida
Redacció
21 d'agost del 2014
La Policia Local d’Alcanar ha editat una guia de consells bàsics de seguretat i d’autoprotecció per evitar que els ciutadans siguen víctimes de robatoris. Es tracta d’una campanya informativa de conscienciació ciutadana, impulsada pel sotsinspector en cap de la Policia Local, per tal de millorar les pautes de comportament i promoure actituds de civisme i de respecte, i per incidir en l’adopció de mesures de seguretat que milloren la qualitat de vida de les persones.

La guia, que dóna consells i recull adreces i telèfons d’interès en l’àmbit de la seguretat, fa incidència en cinc àmbits d’acció: seguretat de les persones, de l’habitatge, de les pertinences, de la família i a Internet. Analitza diferents situacions que poden comportar una agressió física i dedica una atenció especial als grups de persones més vulnerables: els menors, les dones i la gent gran.

Es fan recomanacions per millorar la seguretat de portes, finestres i altres accessos als habitatges, i es donen consells sobre com actuar davant visites inesperades o davant la presència de desconeguts que ronden pels voltants. Així mateix, i com a novetat, s’oferix un test de seguretat que permet al ciutadà valorar les mesures de protecció que adopta i millorar-les.

Es donen consells de seguretat per evitar robatoris del vehicle, la documentació personal, les targetes de crèdit, els telèfons mòbils i altres objectes de valor, i es fa una incidència especial en situacions que es produeixen en transports públics.

S’indiquen normes de seguretat i precaucions que cal prendre per fer compres i vendes segures a través d’Internet i evitar ser víctima de fraus i altres delictes, davant les possibilitats que este mitjà ofereix als delinqüents.

Finalment, les relacions en el nucli familiar també ocupen un espai de la guia, que oferix recursos davant situacions de violència de gènere o conflictes amb els fills.