Començades les obres de remodelació del carrer major i la plaça de l’ajuntament d’Amposta

Redacció
21 d'agost del 2014
Algunes de les pancartes que els veïns van penjar al carrer Major.
Algunes de les pancartes que els veïns van penjar al carrer Major. | Joan Ferré
Algunes de les pancartes que els veïns van penjar al carrer major. Foto: Joan Ferré (La Via Augusta)

L'empresa constructora GICSA ha iniciat les obres de millora i remodelació del carrer major i la plaça de l’ajuntament d’Amposta, que consistixen en la millora del ferm, l’enllumenat, així com la instal·lació de mobiliari urbà i els elements de jardineria.  Les obres també s’aprofitaran per millorar les xarxes d’aigua, clavegueram així com per soterrar el cablejat de l’enllumenat públic, pluvials i preparar les canonades per a futurs soterraments de línies, segons ha especificat l'Ajuntament en una nota de premsa.

Les obres, però, han aixecat polèmica entre alguns veïns del carrer. Segons el consistori, estos haurien mostrat la seua disconformitat amb el color del ferm del carrer i amb el model de les faroles que s’hi instal·laran; a la vegada que demanen alguns canvis de direcció a la zona centre de la ciutat. De fet, el 12 d'agost passat, en plenes festes majors, bona part dels balcons del carrer major d'Amposta apareixien engalanats, amb de pancartes en contra de les obres.

L’alcalde d’Amposta ha manifestat que les obres es porten a terme "amb el consens de la majoria de veïns", amb els quals s’han reunit fins a 6 vegades per tal de recollir aportacions que es puguen implementar en el projecte realitzat pels tècnics municipals.

Amb la realització d'estes obres, el carrer major es convertirà en una via de prioritat invertida i sense zones d’aparcament, tan sols tindrà zones de càrrega i descàrrega.
La inversió és de 204.000 euros i el termini d’execució és de 20 setmanes.

Actualment s’està redactant el projecte per adaptar per als vianants els carrers Sant Ramon i Sant Antoni, també al nucli antic de la ciutat.