Bones notícies per als boletaires

Si es complissen les previsions, la segona quinzena de setembre ja hi hauria bolets | Fa dos anys que les pluges de tardor han sigut escasses

Redacció
21 d'agost del 2014
576_1314872199castro_Bolets_lluans
576_1314872199castro_Bolets_lluans | Josep Martínez Castro
Si les previsions es complissen, podria començar a haver-hi bolets a partir de mitjan setembre. Foto: Josep Martínez Castro.

Els dos últims anys han sigut nefastos per als aficionats d'anar al rovelló, ja que les pluges han sigut escasses i tardanes. De fet, en estos dos anys només hi ha hagut un dia seriós de pluja, i ja molt avançada la tardor, concretament al mes de novembre passat, en un any en què els mesos d'agost, setembre i octubre han sigut totalment secs i, per tant, de bolets ben pocs, només alguns al desembre a les cotes més baixes.

Enguany, si les previsions per a estos dies es confirmessen, segurament es podrien començar a recollir bolets a les cotes més altes (900-1.000 m) de la Mussara, les muntanyes de Prades, el Montsant, la serra de Llaberia i els Ports, just en iniciar-se la segona quinzena de setembre. Recordeu que des de les primeres pluges fins que surten els bolets han de passar uns vint-i-un dies.