Arriben les 11es Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja i l’Arrossejat de l'Ametlla de Mar

Nou restaurants oferiran menús amb els productes gastronòmics més tradicionals de la cuina marinera calera

Arrossejat de Calafell
Arrossejat de Calafell | Arxiu
Aguaita.cat
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:41h
Restaurants de l’AmetlladeMar oferiran, des d’este divendres i fins al 16 d’octubre, menúsgastronòmics utilitzant productes pesquers de proximitat en les onzenes Jornades Gastronòmiques del PeixdeLlotja i l’Arrossejat de l’AmetlladeMar. El tret de sortida serà aquest dissabte a la tarda amb la Diadadel’Arrossejat, que torna després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la Covid.

Serà la 36a edició d’esta festa gastronòmica per excel·lència de l’Ametlla de Mar que aplega desenes de cuiners davant de la Confraria de Pescadors per elaborar els seus millors arrossejats. A banda del tradicional concurs, també s’ofereixen degustacions perquè els assistents puguin tastar aquest plat típic mariner.

La tarda serà amenitzada per la Xaranga Suquet Calero i comptarà amb un concert de final de festa del grup de versions locals, The Baldats.

La regidoradeTursime, MaiteBoquera, celebra que s’hagi pogut recuperar aquesta jornada popular.

Pel que fa a les JornadesGastronòmiques, concretament 9 restaurants del municipi elaboraran propostes culinàries, valorades d’entre 25 i 40 euros per menú, amb el peix i marisc de la Cala i l’arrossejat com a base dels seus plats. Cevichedepeix de la llotja, lluçambsalsa de cava i safrà o arrossejat amb gambeta blanca i rap són alguns dels plats que conconfiguraran menús.