L'Ajuntament d'Alcanar porta a judici els vàndals que van destrossar la plaça dels Països Catalans

Les persones que van causar greus desperfectes al parc, que s'enfronten a una sanció econòmica de més de 4.000 euros.

Destrosses produïdes al parc infantil de la plaça dels Països Catalans, a Alcanar
Destrosses produïdes al parc infantil de la plaça dels Països Catalans, a Alcanar | Cedida
Aguaita
07 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:44h
El 12 de juliol de 2021, Alcanar es va despertar amb la imatge lamentable que van deixar uns actesvandàlics a la plaçadels Països Catalans. La nit anterior, un grup d’incívics va cremar una part de la tanca del parc i va destrossar gairebé tot el paviment continu de goma de cautxú de les zones dels jocs, entre altres destrosses. Uns actes que van suposar una gran despesa per a l'Ajuntament d'Alcanar, que uns mesos abans ja havia destinat més d'11.000 euros en la reforma integral del parc.

En el seu moment, l’Ajuntamentd’Alcanar va condemnar rotundament aquests fets. Ahir, un any i poc després, s'ha celebrat la vista oral contra a les persones que van causar greus desperfectes al parc, que s'enfronten a una sanció econòmica de més de 4.000 euros. 

El procésjudicial encara no s'ha donat per finalitzat, però des de l'Ajuntament es recorda que "es desplegaran tots els recursos necessaris per a eradicar el vandalisme i l'incivisme al municipi. Cal posar en relleu la gran feina d’investigació de la policia local que, unes hores després dels fets, ha permés portar-les davant la justícia", afirma l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

Aquests fets greus se sumen a l’incivisme que de forma recurrent sofreixen altres parcs municipals. En este sentit, JordiBort, regidordeGovernació, recorda que “és necessari respectar el nostre entorn, començant pel més proper, tenir cura de l'espai comú i del mobiliari, recollir la brossa, etc. Aquesta actitud cívica, dins el nostre municipi, ajuda a afavorir relacions més sanes i respectuoses i minimitza l'aparició de conflictes i, a la vegada, millora de les relacions entre el veïnatge”.