1 de 10
JORNADA SECTORIAL

Coworkfest, el primer festival de «coworking» rural de Catalunya

Del 19 al 25 de setembre, a Amposta, Gandesa, Flix, Riba-roja d'Ebre, Prat de Comte i Móra d'Ebre

Diferents centres de «coworking» de Catalunya se sumen a la iniciativa | Arxiu
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre, Catalunya | 8 de setembre de 2022 a les 11:39 |
El coworking esdevé un fenomen creixent de dinamització social i econòmica, també en entorns rurals. Així, tot i que, segons l'ONU, dues terceres parts de la població viurà en entorns urbans al 2030, la Covid-19 ha fet que molts urbanites surtin de les ciutats amb la finalitat d’aprofitar els avantatges del teletreball i les oportunitats d’emprenedoria als pobles.

El coworking rural s’ha convertit en l’opció ideal per aquests nous pobladors que necessiten un lloc on innovar i treballar. Així, i de manera indirecta, aquests espais provoquen una activació econòmica del territori i ajuden a fixar-hi la població activa. Actualment a Catalunya hi ha prop de 40 coworkings en zones rurals que formen part de la xarxa Cowocat-Rural, que aglutinen al voltant de 350 llocs de treball.


Per donar visibilitat i donar a conèixer el moviment coworking de la Catalunya rural, i sobretot els espais que formen la xarxa Cowocat-Rural, neix el Coworkfest, un festival on els escenaris seran els coworkings. Durant una setmana, del 19 al 25 de setembre, 20 espais de tota la Catalunya rural programaran, simultàniament, actes i esdeveniments oberts al públic en general. A la nostra demarcació, s'hi sumen centres de treball en localitats com Santa Coloma de Queralt, Flix, o Riba-roja d'Ebre. 
 

Cartell de l'esdeveniment Foto: CedidaMés de 50 activitats que inclouen ponències, xerrades, tallers, actes lúdics, jornades de portes obertes, networking... vinculades al coworking i a la dinamització de la comunitat emprenedora.

El Coworkfest "vol també mostrar els espais de coworking com a espais dinàmics, vertebradors de comunitats i acollidors de persones; generar un esdeveniment capaç de posar els espais i el moviment coworking rural en el focus mediàtic a nivell català, obrir-los a la ciutadania i a potencials nous usuaris, difonent el concepte coworking i fer-ho col·laborativament, multiplicant i amplificant la capacitat de projecció individual de cada espai", segons l'organització.

Tota la informació relacionada es pot consultar a www.cowocatrural.cat.

 

Participació