La Ràpita és considerada un referent internacional en la gestió de turisme sostenible

El manual de bones pràctiques turístiques situa a La Ràpita en la mateixa línia que altres destinacions turístiques de renom com Florència o Dubrovnik

Entrada de la platja del Trabucador
Entrada de la platja del Trabucador | ACN
Aguaita.cat
06 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:02h
LaRàpita és considerada un referent internacional en la gestió de turismesostenible en el CatàlegdeBonesPràctiquesdeTurismeSosteniblealMediterrani que inclou la Ràpita com un cas d’èxit per la regulació i gestió de l’accésrodat a la platjadelTrabucador. El catàleg destaca les tasques del govern local per solucionar la problemàtica de massificació a la platja: “aquest sistema ha aconseguit una major digitalització de les empreses i usuaris turístics, una major conscienciació sobre l’ús dels vehicles per accedir a la natura i una clara reducció de vehicles al Trabucador”.

L’alcaldedelaRàpita, JosepCaparrós, exposa que “formar part d’aquest catàleg de bones pràctiques és un reconeixement a la feina feta que ens posiciona, de manera internacional, com una destinació sostenible i de qualitat que s’implica per donar resposta a la necessitat de conservar i protegir els espais naturals que ens envolten”. Caparrós afegeix que “cal destacar que el catàleg ens situa a la mateixa línia que altres destinacions turístiques de renom com Florència o Dubrovnik”.

SustainableTourismInterregMED ha elaborat el Catàleg de Bones Pràctiques de Turisme Sostenible al Mediterrani per donar suport i afavorir la transició cap al desenvolupament sostenible. Així com per abordar els reptes del Mediterrani i resumir els elements clau per aconseguir l’èxit en aquestes destinacions costaneres, incidint en la transferència a altres zones de costa del Mediterrani. A trets generals, el document se centra en la gestió de l’energia; l’aigua i els residus; i l’oferta de models turístics alternatius.

En ell, hi ha vuit exemples concrets de bones pràctiques sobre turisme sostenible a les següents destinacions mediterrànies: Rethymno a Grècia, el districte de Ragusa a Itàlia, Himara a Albània, Alonissos a Grècia, Berguedà a Espanya, Dubrovnik a Croàcia, la Ràpita a Espanya i Florència a Itàlia.