Denuncien que el programa de Festes de Tortosa permet un anunci on es fa apologia del feixisme

Compartim el comunicat de la Comissió per la Retirada dels Símbols Feixistes de Tortosa on assenyalen que el programa de Festes de la Cinta inclou un anunci on es blanqueja el franquisme

Detall del monument franquista de Tortosa
Detall del monument franquista de Tortosa | Sílvia A.
Aguaita.cat
26 d'agost del 2022
Actualitzat a les 20:33h
Des de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa volem denunciar el fet que l'Ajuntament de Tortosa haja permès que  al programa de Festes de la Cinta de 2022 aparega un anunci que fa apologia i blanqueja el franquisme. Considerem molt greu , inacceptable i injustificable que s'haja tolerat propaganda a favor de la simbologia franquista.  Demanem responsabilitats a l'equip de govern i al Patronat de Festes. Demanem que els partits de l'ajuntament que sempre han manifestat suport a la retirada del monument demanen explicacions al proper ple municipal de com s'ha pogut arribar a esta situació.

Emplacem el Govern de la Generalitat i el Memorial Democràtic a valorar si aquesta mena de propagada es contradiu amb les polítiques de memòria democràtica 

Ens sembla inaudit que després de tants anys,el monument franquista del riu torne a lluir a tota plana al programa de festes tal i com va succeir l'any 1966, en plena dictadura franquista. 

Agraïm les mostres de denúncia i rebuig que ja han aparegut per part de diferents persones i  entitats i fem una crida a  reivindicar una vegada més una Tortosa lliure de simbologia franquista. 

Des de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa unes Festes de la  Cinta democràtiques, participatives i lliures de masclisme, homofòbia i feixisme.

Per la memòria, fora monument franquista.


Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa