1 de 10

«Meneo, que venen!» Tornen les Festes Majors de Deltebre 2022

Activitats de tota mena tindran lloc entre el divendres 12 i el diumenge 21 d'agost

Foto d'arxiu d'uns focs artificials | Cedida
per Aguaita.cat, Deltebre | 4 d'agost de 2022 a les 18:30 |
Sota el lema “Meneo, que venen!”, l’Ajuntament de Deltebre ha donat a conèixer la programació de les Festes Majors 2022 que s’iniciaran el pròxim divendres dia 12 d’agost i finalitzaran el diumenge 21. Com ja es va anunciar al seu moment, el punt àlgid d’aquestes festes serà el concert de La Oreja de Van Gogh, que visitarà per primera vegada les Terres de l’Ebre el divendres 19 d’agost.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït la implicació de totes les entitats i persones que fan possible la celebració de les Festes Majors, en especial a la Comissió de Festes i a la Comissió de Bous. Soler ha destacat que “després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, aquestes són unes festes més que esperades que ens permetran tornar a connectar amb la nostra essència i tradicions, amb la nostra manera de fer i la nostra manera de ser”.


Més enllà del concert de La Oreja de Van Gogh, les festes de Deltebre comptaran amb les habituals nits de ball; les quals es complementaran amb sessions de DJ’s locals, amb el concert del grup ebrenc Elma i el Deltebre Music Festival, la nit de teatre de la companyia Delta Teatre que presentarà l’obra “Tres sogres millor que dos”, i la demostració de ball de l’associació Feel Dance. Cal destacar que aquest any s’ha modificat l’estructura del recinte festiu per així ampliar l’oferta de taules i de cadires.

Els bous també formen part de la programació de les festes, de manera que a banda de les tradicionals tardes de bous i dels bous capllaçats, enguany també es realitzaran bous al matí i bous al carrer. A banda d’aquestes activitats, les Festes Majors de Deltebre també comptaran amb la cinquena baixada dels AutosLocos i la quarta edició del gran Tobogan aquàtic, així com correbars, tir al plat, i els corresponents partits de futbol, processons i ofrenes, que s’efectuen amb la implicació de diferents entitats del municipi.


Un dels altres punts rellevants de les Festes Majors serà el Gran Piromusical de l’Ebre, que es durà a terme al pont Lo Passador, el diumenge 21 d’agost, i que aquesta edició se sincronitzarà amb els grans èxits d’Eurovisió.

Finalment, i com a novetat, cal destacar que les festes s’iniciaran el divendres a la tarda amb el Tardeo del Meneo, que anirà a càrrec dels DJ’s Lluís Ramírez i David Navarro. La regidora de Festes, Equipaments i Actes, Carme Franch, ha explicat que “volem que aquestes siguin unes festes participatives i que compleixin les expectatives dels veïns i veïnes de Deltebre després de dos anys sense poder celebrar-les a causa de la pandèmia”. Franch ha detallat que “hem preparat tot un seguit d’actes per a totes les edats que esperem que esdevinguin el fil conductor per poder retrobar-nos després de tant de temps”.

Enguany el pregoner de la festa major serà el Fundador i director Artístic del Festival Deltebre Dansa, Roberto Olivan. L’acte de presentació de les pubilles i de la realització del pregó serà el dissabte 13 d’agost, a les 22.30 hores, al recinte festiu de Deltebre. 

 

Participació