Amposta se suma a Fengshui Digital per protegir les dades digitals de la ciutadania

L’Agència de Ciberseguretat i altres consistoris d’arreu de Catalunya impulsen la campanya

per Aguaita.cat, Amposta | 2 d'agost de 2022 a les 16:00 |
El d’Amposta és un dels vuit consistoris impulsors de la campanya | Freepik
L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya (ACC), a través del programa d’Internet Segura del Centre d’Innovació i Competència en Ciberseguretat (CIC4Cyber) i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i altres consistoris d’arreu de Catalunya, llança la campanya Fengshui Digital per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana.

L’estiu es presenta com un bon moment per endreçar les nostres dades i la informació que hem anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-la; a partir d'esta idea neix la campanya Fengshui Digital. Una proposta transformadora per una part del dia a dia a través de l’ordre i de mètodes útils que els facilitaran la gestió de la informació, de les contrasenyes i de les incidències tecnològiques habituals, com pot ser la migració d’informació entre dispositius.


El d’Amposta és un dels vuit consistoris impulsors de la campanya Fengshui Digital, per això es convida a la ciutadania a fer ús dels materials de divulgació que es podran trobar al web de la campanya. A banda de la pàgina web, els materials també s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes de l’Ajuntament, d’Internet Segura i de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i els podreu identificar a través de les etiquetes: #FengshuiDigital i #DadesSegures.

Els ajuntaments, difusors actius de la campanya


Però no només la sensibilització és important, com la construïm entre tots els actors de la societat és també un pilar fonamental en l’estratègia de ciberseguretat del país. Per este motiu, la campanya compta amb la col·laboració de les administracions locals, agents actius i essencials per fer arribar la ciberseguretat a la ciutadania; a banda d’Amposta, també hi participen Manlleu, Molins de Rei, Mollerussa, Sant Feliu de Guíxols, Sant Sadurní, la Seu d’Urgell i Valls, tenint en compte tant la representativitat de cadascuna de les vegueries com el fet que som punts de referència en la digitalització de l’administració local.

Les viles i ciutats que impulsen la campanya assumixen un compromís de participació proactiva per a la millora contínua de la integració de la cultura de la ciberseguretat a la societat. Tot i això, la participació en el Fengshui Digital és oberta a tots els municipis de Catalunya i s’espera que altres consistoris se sumen a oferir estes eines i consells de ciberseguretat també a la seua ciutadania.

Els hàbits cibersaludables i el programa Internet Segura

El Fengshui Digital és una campanya en el marc de les diferents accions dels Hàbits Cibersaludables que, promoguts des de 2018 per Internet Segura, fomenten el coneixement i la sensibilització de la ciutadania sobre cinc àmbits: la protecció de les dades digitals, la privacitat, com evitar el frau digital, l’actuació cívica a les xarxes socials i l’actualització dels dispositius connectats.

A través dels canals del programa InternetSegura.cat i els dels membres de la Comissió Interdepartamental Internet Segura (creada per Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya el 2018) s’impulsen consells i recomanacions per construir una societat digitalment avançada i protegida, capacitada i conscient que la seguretat en la tecnologia és un factor determinant en un univers hiperconnectat

 

Participació