Les obres d'ampliació del Verge de la Cinta començaran d'aquí a un any

Joan Nin: “El projecte d’ampliació del Verge de la Cinta està molt avançat”

Porta principal de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa , el de referència per a totes les Terres de l'Ebre
Porta principal de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa , el de referència per a totes les Terres de l'Ebre | Aguaita.cat
Aguaita.cat
27 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:17h
El director territorial de Salut, Joan Nin, ha ofert este dimecres 27 de juliol una roda de premsa per tal de fer balanç dels principals temes de salut al territori ebrenc. El tema més destacat de la roda de premsa ha estat el projecte d'ampliació del centre de referència de les Terres de l'Ebre, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Joan Nin ha assegurat que "el tema del Verge de la Cinta està molt avançat, s'ha assolit una partida pressupostària i actualment s'està treballant dur i de manera ferma i vigorosa per tal de dinamitzar la licitació conjunta del projecte i l'obra de cara al mes de setembre". Nin ha volgut agrair "la implicació de totes les administracions i entitats que estan participant de forma conjunta en aquest procés", alhora que ha celebrat "la bona predisposició de tots els actors implicats".

Maria Ferré, gerent de l'ICS Terres Ebre, ha explicat que "s'està treballant molt intensament per tal de fer aquesta licitació de les obres i el projecte de forma conjunta". Una vegada netejat el fossar i efectuades les exploracions del terreny, "la previsió és començar amb l'aparcament provisional, que es licitarà durant el setembre. Les obres estan previstes que comencin al març de l'any 2023 i finalitzaran al juny".

Pel que fa al projecte d'ampliació del Verge de la Cinta, Ferré ha recalcat que "durant el mes de setembre esperem licitar obra i projecte i, si tot va bé, es començaran les obres el juliol de 2023 per tenir-les acabades, si es compleixen tots els terminis, l'abril de 2025".

Maria José Rallo, directora de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ha donat detalls del projecte d'ampliació que s'està treballant actualment, que inclou realitzar en el nou edifici tota l'àrea de farmàcia i part de l'àrea logística, 24 nous punts d'hospital de dia, 32 noves consultes externes, 7 quiròfans nous, una nova àrea de reanimació i les zones pre i postquirúrgiques, alhora que una nova zona d'esterilització.

Pel que fa a l'Atenció Primària a Terres de l'Ebre, Ester Gavaldà ha assegurat que "no s'ha tancat cap Centre d'Atenció Primària ni cap Consultori Local durant la campanya d'estiu, s'han adaptat d'alguns horaris, però l'atenció sanitària està garantida a tots els punts del territori, alhora que s'han reforçat els equips de les zones de costa".

Joan Nin ha fet també un repàs a la situació epidemiològica de la COVID-19 al territori, assegurant que la situació s'ha estabilitzat en les últimes setmanes, i ha confirmat dos casos de verola del mico a la Regió Sanitària Terres Ebre. Ambdós casos estan sota control i sense més complicacions.