1 de 10
meteorologia

De la calor a la pluja: 18 comarques en alerta per ruixats intensos

El Baix Ebre i el Montsià es troben entre les comarques amb avís de pluja moderada per dijous al matí

La pluja pot ser protagonista, aquest dijou | Freepik
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre, Catalunya | 27 de juliol de 2022 a les 00:50 |
La segona onada de calor del juliol ha acabat aquest dilluns i la setmana es preveu sense temperatures extremes, però encara amb calor. En aquest sentit, el Govern ha rebaixat les restriccions per risc d'incendi als parcs naturals i massissos i ha reduït el total de municipis en Pla Alfa 3 a partir d'aquest dimarts. El nou episodi climatològic comportarà l'arribada d'alguns ruixats que refrescaran l'ambient.
 
De fet, hi ha vuit comarques en alerta per al dimecres, ja que es podrien viure episodis de pluges intenses. Concretament, l'avís s'ha emès al Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès.

Dijous el perill serà més gran i seran un total de 18 comarques les que es trobaran en avís, això sí, moderat. Durant el matí seran el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà i la Cerdanya. De cara a la tarda, a més de les comarques del Pirineu i del Prepirineu que ja estaven en perill, s'hi sumaran l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Ripollès, Osona i la Garrotxa.

En aquests punts del país es podrien superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i els xàfecs poden anar acompanyats localment de tempesta. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa també de calamarsa en alguns punts concrets. Tot, en un juliol que va camí de ser el més càlid dels darrers anys, tal com ha passat amb el juny a gairebé tot Catalunya. 

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació