La Colla Gegantera i Dolçainera d’Alcanar cerca geganters

L'entitat acaba d’anunciar que no té prou gent per a poder traure tota la família de gegants i capgrossos en desfilada

La Colla Gegantera i Dolçainera d’Alcanar
La Colla Gegantera i Dolçainera d’Alcanar | Ajuntament d’ Alcanar
Aguaita.cat
19 de juliol del 2022
La Colla Dolçainera i Gegantera d’Alcanar acaba d’anunciar que no té prou gent per a poder traure tota la família de gegants i capgrossos en desfilada i ha fet pública la necessitat de reforçar la Colla amb la incorporació de nous membres. “Ara mateix només som set o vuit persones, quan l’ideal seria que en fóssem una vintena", explica Manel Martí. 

"Només per a portar la parella de gegants i fer relleus calen dos o tres portadors. A més del Miquel i la Remei, tenim dos “manotes”, quatre capgrossos tradicionals i deu més de menuts. Estos últims els vam fer els mateixos membres de l’entitat i estan pensats perquè els porten els xiquets”, explica Martí. Per la Setmana Cultural, l’entitat també ha estat present a l’Escola Joan Baptista Serra, per a mostrar a l’alumnat com estan fets els capgrossos. 

“Portar els gegants no és difícil. Només és qüestió d’equilibri i natros estem disposats a ensenyar-los. Tothom hi serà benvingut. Només calen ganes d’encomanar la il·lusió als xiquets i xiquetes”, assegura la Rosa Fibla Forcadell.

El retorn de la Colla Gegantera 
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Colla Dolçainera i Gegantera d’Alcanar va reaparèixer en públic, després de dos mesos sense activitat. Tres setmanes més tard, ho va tornar a fer per a donar el tret de sortida a les Festes de Maig. D’esta manera és com ha tornat la cercavila de les figures festives més tradicionals de les festes i, de les més esperades pels infants. La Colla Dolçainera i Gegantera també acaba d’estrenar la seua nova seu, a la Torre del Carrer Nou, on es reunix tots els dimecres a la tarda.