La Via Blava celebra la seua sisena edició posant en valor els atractius del territori

La Via Blava: de l'arròs al vi comença a Riumar, s'atura Tortosa durant la Festa del Renaixement, seguix fins a les Coves Meravella de Benifallet i clou a Pinell de Brai, a la Catedral del Vi

Roda de premsa al Club Nàutic de Riumar presentant la Via Blava, una ruta per posar el valor els productes del territori
Roda de premsa al Club Nàutic de Riumar presentant la Via Blava, una ruta per posar el valor els productes del territori | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:37h
Este dissabte dia 23 de juliol es celebra una nova edició de la ViaBlava: del’arròsalvi, una activitat nàutica que organitza el ClubNàuticdeRiumar amb la col·laboració de l’AjuntamentdeDeltebre, l’AjuntamentdeTortosa, l’AjuntamentdeBenifallet, la CambradeComerç de Tortosa i l’IDECE.

Al PortdeDeltebre s’ha celebrat la roda de premsa de presentació de la ruta, que enguany compta amb un centenar de participants i amb una vintena d’embarcacions inscrites, malgrat que resten obertes fins el mateix dissabte abans d’iniciar l’activitat. La ruta, que comença a Riumar, farà una aturada a Tortosa, en el marc de les FestesdelRenaixement per visitar la ciutat, també a Benifallet per gaudir de les CovesMeravella i fer un tastdevinsidecaves i, finalment, es clourà amb un dinar a la CatedraldelVi de PinelldeBrai.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “treballar conjuntament els millors atractius turístics i fer-ho en sinergia amb altres municipis ens permet fer territori i mesclar ingredients com el paisatge i la gastronomia”. Soler també ha afirmat que “hem de seguir treballant per enfortir la navegabilitat al riu Ebre i això passa per dragar la bocana del riu Ebre per tal que les embarcacions, ja sigui nàutiques i pesqueres, puguin accedir o sortir del riu amb plenes garanties”.

El president del ClubNàuticdeRiumar, JuanviBarbas, ha manifestat que “amb aquesta ruta el que volem es descobrir racons del nostre territori d’una forma diferent a l’habitual, per això en les següents edicions seguirem implementant novetats en la ruta per facilitar que aquesta sigui dinàmica i que any rere any puguem gaudir de diferents experiències”.

Per la seua banda, el tinentd’alcaldia de l’AjuntamentdeTortosa, SiscoPepió, ha recordat que “com a Ajuntament volem seguir promovent el turisme i la navegabilitat, i la Via Blava és actualment una acció referent al nostre territori en quant a l’activitat lúdica i nàutica”.

Finalment, la directora de les CovesdeBenifallet, AnnaDoliu, ha conclòs afirmant que “la unió de territoris ens permet crear valor afegit i per això estem molt contents de participar en aquesta iniciativa i donar a conèixer una Cova que és única en tot el país”. Les inscripcions, que es poden efectuar fins al mateix dia de la sortida, al port de Deltebre a les 7.30h del matí, es poden realitzar al correu electrònic [email protected] o bé als telèfons 977 47 06 18 o al 679 51 69 35.