A partir del 15 de juliol es limita el trànsit rodat a les Cases d’Alcanar per la temporada d’estiu

L’objectiu de l’Ajuntament és avançar cap a un model de poble més amable i segur per a tothom

Carrer de Lepanto, un dels carrers més cèntrics de les Cases
Carrer de Lepanto, un dels carrers més cèntrics de les Cases | Cedida
Aguaita.cat
15 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:17h
Del 15 de juliol al 31 d’agost els carrers més cèntrics de les Cases tornaran a ser per a ús exclusiu de vianants.  L’objectiu de l’Ajuntament amb esta mesura és resoldre el problema de congestió circulatòria i avançar cap a un model de poble més amable i segur per a tothom.

Les zones delimitades per a vianants no afectaran l’accés dels vehicles de les persones residents ni dels vehicles de serveis, que sí que podran circular amb normalitat amb una targeta identificativa

Esta és una experiència que el consistori canareu ja va implementar l’any passat i que anirà perfeccionant, amb les aportacions de la ciutadania, i amb vista a la futura gestió de la pacificació del trànsit i la mobilitat sostenible recomanada per la Comunitat Europea i la DGT, tant en l’àmbit municipal com a escala global.

"La finalitat d'esta iniciativa és desenvolupar un pla de mobilitat urbana segura en què els i les vianants siguen les protagonistes, amb espais segurs per al passeig i l’oci familiar.  Això ens permetrà esdevenir un poble més familiar i acollidor, amb més espais públics compartits i on les trobades segures siguen possibles", recorda Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Per tal de facilitar la mobilitat, l'Ajuntament va informar la ciutadania de les Cases, a través d'una carta informativa, sobre esta mesura i també li ha fet arribar un plànol dels carrers i dels pàrquings públics habilitats del 15 de juliol al 31 d’agost. Igualment, els fullets de mà dels plànols estan disponibles a l’Oficina Municipal de Turisme de les Cases.  

A més, del 4 al 14 de juliol (dissabte i diumenge no inclosos), a l’Oficina Municipal de Turisme, en horari de 13 a 14 h i de 18 a 20 h, personal de la Policia Local d’Alcanar ha atès els veïns i veïnes per tal d’emetre les targetes d’accés per als residents de les zones delimitades. "Les targetes que es van emetre l’any passat continuen sent vàlides. L’Ajuntament ha pres esta decisió perquè els veïns i veïnes que ja les tenen no hagen de tornar a fer gestions per a aconseguir-ne una de nova", afegix el batle.
 

Plànol de circulació i pàrquings a Les cases durant juliol i agost Foto: Ajuntament d’ Alcanar