Albiach demana al Govern ajudes per als pagesos: "Els incendis de l'estiu s'apaguen a l'hivern"

La líder dels comuns retreu a l'executiu que es limite a donar Creus de Sant Jordi a pastores de 95 anys

Imatge aèria de la fumerada de l'incendi de Corbera d'Ebre, el passat juny,
Imatge aèria de la fumerada de l'incendi de Corbera d'Ebre, el passat juny, | Agents Rurals
Aguaita.cat
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:18h
La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat al Govern que done ajudes per als pagesos per tal de tenir una massa forestal preparada davant de possibles incendis. "Els incendis de l'estiu s'apaguen a l'hivern. Necessitem que la Generalitat no només done Creus de Sant Jordi a pastores de 95 anys sinó que passe del simbolisme als fets", ha dit des de Corbera d'Ebre on hi va haver un incendi al juny. Albiach també ha demanat a l'executiu català que done recursos als pagesos afectats per este incendi, ja que s'han perdut vinyes i ametllers, entre altres. "Hem de rescabalar a les persones que han perdut la collita, però també necessitem tenir un sotabosc net i tenir camps de conreu és la millor barrera natural", ha dit.

En plena onada de calor i amb un risc molt alt d'incendis, Albiach ha reclamat que es necessiten més efectius dels Bombers i que estiguin "millor pagats".

També ha lamentat que el model productiu faça "impossible" que la gent visqui al territori i ha posat d'exemple que l'últim pastor de Corbera d'Ebre va plegar fa 20 anys.