L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar fa fora a la consultora EFIAL

La decisió arriba mentre la justícia investiga el paper de l'empresa en l'adjudicació de diversos contractes per part d'ajuntaments com l'Ametlla, Torredembarra o Ascó

Redacció
31 de juliol del 2014
Consell d'administració de la Cala Gestió
Consell d'administració de la Cala Gestió | Cedida
Consell d'administració de la Cala Gestió Foto: Cedida

Este dijous 31 de juliol el consell d’administració del la Cala Gestió SL ha aprovat prescindir dels serveis de la consultora EFIAL amb la renúncia a la celebració del “Contracte de serveis d’assistència tècnica en matèria econòmica a l’entitat La Cala Gestió”.

Tot i que la nota del consistori no ho menciona, la mesura de l'Ajuntament de l'Ametlla arriba precisament mentre el jutjat d’Instrucció número 1 de Tortosa investiga el paper d’Antoni Martos com a gerent de la societat urbanística municipal la Cala Gestió i al mateix temps soci majori d’EFIAL, a qui des de la Cala Gestió s’haurien adjudicat entre 2010 i 2012 dos contractes valorats en 465.000 i 396.000 euros respectivament, segons la denuncia inicial d'un particular. 

Cal tenir en compte, a més, que en la denúncia que va desencadenar el cas de Torredembarra també s'hi va veure implicada la consultora, que també ha estat implicada, d'altra banda, en la denuncia per l'adjudicació de la gestió d'Ascó Serveis per raons semblans a les que s'han donat a l'Ametlla de Mar.

Segons informa el consistori de l'Ametlla de Mar en una nota de premsa, a partir d'ara La Cala Gestió SL passarà a ser gestionada amb treballadors propis.

L’ajuntament de l’Ametlla de Mar creà l’empresa pública empresarial La Cala Gestió S.L. l’agost de 2008 amb l’objectiu de millorar la promoció, la gestió i l’execució d’activitats urbanístiques i de promoció econòmica del municipi.
Durant estos primers anys la Cala Gestió ha externalitzat la direcció i el desenvolupament del funcionament operatiu de l’entitat a través de la contractació d’una empresa externa, sempre a través dels procediments de contractació i adjudicació legals vigents, segons apunta la mateixa nota.

Des de l'Ajuntament s'afirma que l’empresa adjudicatària, EFIAL SL, "ha mostrat sempre una gran professionalitat en la direcció i el funcionament operatiu de l’entitat, aportant la seva experiència i els seus coneixements, els quals consideràvem transcendentals per a la realització de molts dels projectes que s’havien de realitzar durant els primers anys de funcionament".

La Cala Gestió va aprovar el 9/6/2014 el darrer expedient de contractació per a l’adjudicació, pels tràmits del procediment obert, del “Contracte de serveis d’assistència tècnica en matèria econòmica”.

Segons conlou la nota, el consistori es mostra "convençut" que "amb l’experiència i el rodatge assolits durant els sis anys de la seva existència, La Cala Gestió ha d’encarar el seu funcionament des d’una altra perspectiva, prioritzant la potenciació dels recursos de caràcter intern. A més, esta decisió suposarà a les arques municipals un important estalvi econòmic".