Esquerra Tortosa pregunta al govern local per quin motiu limita l'ús de la plaça de la Catedral

La polèmica sobre l'ús de la plaça de la Catedral ha sorgit arran de la denúncia realitzada pel col·lectiu Vaga Feminista que havia demanat permís per fer un acte

per Aguaita.cat, Tortosa | 29 de juny de 2022 a les 19:48 |
Segons el govern municipal de Tortosa la nova Plaça de la Catedral només pot ser utilitzada per l'Ajuntament o el Bisbat | Cedida
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa ha registrat una bateria de preguntes a l'Ajuntament, adreçades a l'alcaldessa de Tortosa, per conèixer en quin acord es basa el govern de Junts per Tortosa i el PSC per limitar l'ús de la plaça de la Catedral a actes organitzats per l'Ajuntament o el Bisbat. El grup d'Esquerra desconeix l'existència de cap acord en esta línia i sosté que en cap cas s'ha consensuat amb els grups de l'oposició. "Hem conegut per xarxes socials i a través dels mitjans la decisió del govern local de limitar l'ús de l'espai públic de la plaça de la Catedral, reclamem informació sobre quines raons objectives hi ha per aquesta restricció si és que existeixen", ha explicat el portaveu d'Esquerra Tortosa, Xavier Faura.

La polèmica sobre l'ús de la plaça de la Catedral ha sorgit arran de la denúncia realitzada pel col·lectiu Vaga Feminista que havia demanat permís per fer un acte en este espai el pròxim 1 de juliol. Un permís que el govern tortosí ha denegat. "Ens ha sorprès la limitació d'ús d'un espai que és finançat amb diners públics i que és de tota de la ciutadania", ha dit Faura.


Esquerra Tortosa també ha preguntat si hi ha altres entitats o col·lectius que hagin demanat fer actes a la plaça de la Catedral i se'ls hi ha denegat el corresponent permís. A més, Esquerra recorda que l'actuació urbanística en este espai ha estat envoltada de polèmica, pel retard i sobrecost de l'obra i per les barreres arquitectòniques d'una plaça que ha costat 2,4 milions d'euros.

Finalment, el grup municipal republicà ha interpel·lat el govern sobre l'existència d'altres espais públics de la ciutat amb restriccions d'ús.

 

 

Participació