La Ràpita acull el campionat mundial de Beach Tennis on Catalunya hi participa com a Nació

Fins al 3 de juliol, hi participaran més de 200 esportistes d’una vintena de nacionalitats a la Platja del Garbí

Presentació del Mundial de Beach Tennis 2022 que tindrà lloc este estiu a La Ràpita
Presentació del Mundial de Beach Tennis 2022 que tindrà lloc este estiu a La Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
28 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:56h
LaRàpita acollirà este cap de setmana un esdeveniment esportiu mundial. Es tracta del CampionatMundialdeBeachTennis2022 de la FederacióInternacionaldeTennisPlatja (IFBT), on hi participaran uns 200esportistes d’arreu del món d’una vintenadenacionalitats.

L’esdeveniment ha estat organitzat pels ConsellsEsportius de Catalunya en el marc del seu programa d’EsportPopular, amb el suport de l’AjuntamentdelaRàpita. A més, cal destacar que, com ja és habitual, Catalunya tindrà una delegació pròpia. De fet, en el darrer Mundial celebrat a Sardenya els tenistes catalans ja van alçar-se amb la victòria per nacions. En esta edició, hi participaran XX esportistes del nostre país disposats a revalidar la victòria. 

JaumeDomingo, presidentdelsConsellsEsportiusdeCatalunya, ha destacat el gran potencial que ja han demostrat tenir les Terresdel’Ebre per celebrar aquest tipus d’esdeveniments i ha agraït la implicació del consistori. “Es tracta d’un campionat d’Esport Popular, el vol dir que és un esport per a tothom, igualitari i on el principal objectiu és gaudir de la pràctica esportiva. A més, Catalunya tornarà a competir com a nació i, per tant, els esportistes catalans podran competir amb el nom del seu país”, ha indicat. 

DELMÓNALARÀPITA

El Mundial se celebrarà del 30 de juny al 3 de juliol. Centenars d’esportistes viatjaran fins a la Ràpita procedents del Brasil, Letònia, Polònia, Itàlia, Cerdanya, Ucraïna, Bèlgica, Marroc, Tunísia, Azerbaidjan, Colòmbia, Veneçuela, Canadà, els Estats Units, Espanya, Puerto Rico, Alemanya, Hongria, França, Anglaterra i Catalunya. 

ÀngelaReverté, regidorad’EsportsdelaRàpita, ha celebrat el gran impacte que tindrà pel municipi l’organització d’un esdeveniment municipal d’estes característiques. 
“Estem molt contents de rebre el mundial a la nostra població perquè és una activitat turístico-esportiva que concentrarà molts esportistes a la Ràpita en un cap de setmana on es podrà gaudir del nostre poble i de la nostra platja a través de l’esport” ha afirmat. 

Les jornades seran des de les 9 del matí fins a les 19 h de la tarda, amb una aturada al migdia per dinar i descansar. Els participants competiran en les diferents modalitats establertes: parelles femenines, parelles masculines, parelles mixtes i individuals. A més, en cada modalitat hi haurà diferents categories: pro, avançat, intermedi i inicial. 

I també hi haurà competicions per edats (+30, +40 i +50). 
Però la modalitat més esperada del Campionat Mundial de Beach Tennis 2022 serà la competició per nacions. En esta categoria hi participaran gairebé tots els esportistes de la competició, que defensaran els seus països i nacions. En la darrera edició, que va tenir lloc a l’illa de Sardenya el passat estiu, la delegació de Catalunya va aconseguir proclamar-se campiona del món en rsta modalitat. 

La Ràpita ha estat la seu escollida pels Consells Esportius de Catalunya pel seu ventall d’actius com són les seves platges, que estan constituïdes per una sorra fina i de poca profunditat que permeten una pràctica esportiva adequada pel Beach Tennis. L’espai natural que envolta tot el territori permet gaudir de l’esport i de l’entorn natural del Delta i, a més, destaca per la seva oferta gastronòmica, amb un gran volum de restaurants pròxims a la zona on tindrà lloc la competició. 

 Creada l’any 1994, la Unió de Consells Esportius de Catalunya té com a objectiu assegurar el dret efectiu a la pràctica de l’activitat física i esportiva de tothom, especialment els infants, adolescents i joves, en igualtat de condicions sense cap mena de discriminació i potenciant els valors personals i de responsabilitat social i fomentant la salut i els hàbits saludables de tota la ciutadania. Hi formen part 43 Consells Esportius de Catalunya que cobreixen el 100% del país.