temps

Alerta per intensitat de pluja a la meitat del país de cara a la revetlla de Sant Joan

Protecció Civil alerta de possibles gruixos superiors als dos centímetres al nord del país i de pluja moderada a les Terres de l'Ebre entre dimarts i dimecres

per L.G., Barcelona, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 01:38 |
Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Després de dies d'onada de calor, bona part de Catalunya ha viscut una tarda de dimarts ben diferent. Protecció Civil ha emès un avís de temps violent segons el qual es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues. El perill és molt alt a l'Alta Ribagorça i el Pallars Jussà. Altres comarques del sector oest de Catalunya, sobretot de l'Alt Pirineu i l'Aran, tenen un avís mitjà. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per la zona.
 
Per altra banda, també arriben les pluges a Catalunya. La meitat del país està en alerta per intensitat de la pluja amb Sant Joan i la revetlla cada cop més a prop. Els ruixats es poden produir aquest dimarts als Pirineus i a les Terres de l'Ebre mentre que el dimecres es traslladaran fins al litoral, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Així doncs, durant la tarda d'este dimecres les pluges mantenen en avís per perill moderat el Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta al sud del país, i el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya i el Ripollès al nord de Catalunya. Per altra banda, sense que hi hagi cap perill activat, els ruixats també poden aparèixer durant la tarda d'aquest dimarts a les comarques de la demarcació de Lleida.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació