Repinten el pas de vianants amb l'arc de Sant Martí de l'Escola de Sant Llàtzer, a Tortosa

Alumnes, comunitat educativa, autoritats municipals i la brigada repinten l'Arc de Sant Matí de l'Escola de Sant Llàtzer després de les amenaces homòfobes que van aparèixer ahir

Aguaita.cat
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:48h
Repintada de l'arc de Sant Martí a l'escola de Sant Llàtzer, a Tortosa
Repintada de l'arc de Sant Martí a l'escola de Sant Llàtzer, a Tortosa | Cedida
L'Ajuntament de Tortosa i la comunitat educativa de l'Escola Sant Llàtzer de Tortosa van condemnar ahir les pintades de caràcter homòfob i de to amenaçant que van aparèixer pintades a sobre el pas de vianants situat al davant de l'escola de Sant Llàtzer, al punt on està pintat l'arc de Sant Martí com a símbol d'integració de totes les persones LGBTIQ+. Els alumnes havien pintat el símbol, després d'un treball sobre diversitat afectiva, com a mostra de tolerància envers les diferents formes d'estimar dels ésser humans.

Els fets es van posar en coneixement de la Policia Local de Tortosa per tal que puguen ser investigats.

Paral·lelament, l'Ajuntament va activar una actuació per a esborrar la pintada homòfoba i, posteriorment, reintegrar la pintura de l'arc de Sant Martí. Este matí, alumnes, comunitat educativa, brigada municipal i personalitats municipals han repintat l'arc de Sant Martí com a mostra de repulsa als fets que van tenir lloc ahir.

Durant aquell mateix matí, la brigada municipal de Tortosa va esborrar la pintada i va preparar el pas per tal que avui al matí, l'alumnat del centre pogués restituir la pintura de l'arc de Sant Martí que tot just havien fet pocs dies abans.

La repintada ha anat a càrrec de l'alumnat del centre, amb el suport del servei de pintura de la brigada municipal de l'Ajuntament de Tortosa, que hi ha posat els materials. A l'acte, a més de la comunitat educativa del centre, també hi han assistit l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Dolors Bel i el regidor de Serveis, Domingo Tomàs.

Les autoritats municipals han volgut acompanyar a la comunitat educativa de l'Escola de Sant Llàtzer de Tortosa durant la repintada de l'arc de Sant Martí tot donant un missatge de diversitat afectiva i tolerància Foto: Cedida


L'alcaldessa ha condemnat novament l'acció i ha reivindicat que tothom es puga estimar amb llibertat, sense haver de donar explicacions a ningú: "No és normal que es produïsquen atacs com este al 2022", ha insistit. De la seua banda, Dolors Bel ha recordat que cal seguir treballant per fer una societat més lliure i igualitària, "on tothom puga estimar qui vulga i com vulga". La directora del centre, Cinta Sales, també ha assenyalat que l'atac patit farà que encara hi haja més consciència sobre els valors de la tolerància entre la comunitat educativa de l'escola Sant Llàtzer.