L'Escola d'Art de Tortosa exposa les peces creades per als restaurants amb Estrella Michelin

La mostra "4 estrelles" és fruit dels projectes finals dels estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Modelisme i Matriceria Ceràmica i es podrà veure fins al 27 de juny

Exposició de les peces ultiltzades pels cuiners ebrencs amb Estrella Michelin a l'Escola d'Art i Cultura de Tortosa
Exposició de les peces ultiltzades pels cuiners ebrencs amb Estrella Michelin a l'Escola d'Art i Cultura de Tortosa | Diputació de Tarragona
Aguaita.cat
20 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:02h
L’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa exposa la mostra 4 estrelles que recull el procés de creació de peces elaborades per estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Modelisme i Matriceria Ceràmica de l’Escola i l’Institut de l’Ebre i que s’utilitzaran als restaurants amb Estrella Michelin Les Moles, Villa Retiro i l’Antic Molí i a l’empresa Ematsa. La mostra s’ha inaugurat aquest divendres a la tarda i es podrà visitar fins al 27 de juny.

L’exposició explica el procés de creació dels projectes FEP (Formació en Entorn Professional) en què ha treballat l’alumnat del cicle de Modelisme i Matriceria Ceràmica, des de l’elaboració de les maquetes, els dissenys en 3D, els motlles i les matrius i fins a obtenir les peces finals. En concret, s’hi poden veure els plats i safates de ceràmica i porcellana que ara formaran part de les cuines i obradors dels restaurants, així com una gerra romana remodelada per fomentar l’ús de l’aigua de l’aixeta per a Ematsa. L’alumnat ha treballat aquests projectes a partir d’un encàrrec professional real, tenint en compte tots els requeriments necessaris i seguint els procediments, l'organització, la producció i els serveis de l’empresa.

Els projectes s’han elaborat en el marc del CFGS de Modelisme i Matriceria Ceràmica, perfil per a la indústria alimentària impulsat conjuntament per l’Escola per l’Art i la Cultura i l’Institut de l’Ebre. L’exposició 4 estrelles es pot visitar a les instal·lacions de l’Escola (Plaça Sant Joan, 5 de Tortosa) i forma part dels actes de celebració del 70è aniversari dels estudis d’art de la Diputació a les Terres de l’Ebre.