El PSC denuncia que les Terres de l'Ebre es quedaran sense 11 MEUR del nou PUOSC

Els socialistes asseguren que s'ha perdut una mesura "clau" per activar l'economia del territori

Redacció
29 de juliol del 2014
Imatge de la roda de premsa d'este matí.
Imatge de la roda de premsa d'este matí. | Cedida
Imatge de la roda de premsa d'este matí. Foto: Cedida

El PSC de l’Ebre ha denunciat este matí que els municipis de les Terres de l’Ebre perdran més d’11 MEUR del PUOSC d’obres després que el govern de CiU decretés la seua "derogació".  Segons apunta el PSC, el 22 de juliol passat confiaven que s'aprovaria per decret el PUOSC amb la llista de projectes inicial definida el passat desempre, però finalment Governació l'ha "derogat" i ha salvat únicament les obres de conservació.

"Es tracta d’una decisió molt greu, que ataca el món local i que demostra la manca de sensibilitat d'este govern molt preocupat amb les banderes i no gens amb les persones", ha denunciat Manel de la Vega, membre de la gestora del PSC de l’Ebre. Moltes d'estes actuacions que també van lligades a les subvencions que arriben de la Diputació i amb partida pressupostària en cadascun dels municipis.

Segons ha denunciat el diputat provincial i alcaldable per Amposta -i fins fa unes setmanes alcalde de Godall-, Francesc Miró, la gravetat també radica en el fet que el PUOSC d’obres s’havia aprovat inicialment este mes de desembre després de 2 anys d’endarreriment i, per tant, els ajuntaments n’havien fet la previsió en els seus pressupostos. “Els ajuntaments havíem previst sobretot obres de millora de l’entramat urbà, dels carrers dels nostres pobles, obres completament necessàries, totes sostenibles”, ha explicat, recordant que, per exemple, en el cas d’Amposta es perdran 490.733,05 euros. “El govern de CiU, amb ERC donant-li suport, no només no compleix la seua paraula sinó que actua de forma irresponsable”, ha reblat. Miró ha recordat també que en general s’afecta sobre un impacte econòmic previst de més de 15 milions d’euros, perquè els ajuntaments deixaran de fer estes obres en no tenir finançament. “Era una mesura clau per activar l’economia de les Terres de l’Ebre, però una vegada més el govern de CiU i ERC giren l’esquena al nostre territori”, ha lamentat, tot reclamant al govern que rectifique. En este sentit, Miró ha lamentat la improvisació i manca de coordinació del govern. “Ha estat una legislatura perduda”, ha criticat, recordant que el PUOSC del darrer govern amb el PSC va destinar més del doble de la xifra actual d’11 MEUR que, a més, encara no s’ha aprovat.

L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, per la seua banda, ha estat també molt contundent: “Ens sentim enganyats i decebuts perquè des dels ajuntaments ens esforcem per incloure en els nostres pressupostos obres sostenibles i necessàries per als veïns i ara ens trobem que no podrem tirar-les endavant. Si no tenien garanties, si no podien complir, ja no ho haurien hagut de convocar”. Segons ell, a més, s’havia generat una expectativa en les empreses del territori que ara s’ha frustrat.