Els treballadors de l'Hospital de la Santa Creu reben amb xiulets a la directora del CatSalut

Reivindiquen el cobrament íntegre de les DPO a la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel i demanen que no se'ls enganye més

Els treballadors del centre han rebut amb xiulets a la directora del CatSalut Gemma Craywinckel
Els treballadors del centre han rebut amb xiulets a la directora del CatSalut Gemma Craywinckel | Aguaita.cat
Aguaita.cat
03 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:58h
Els treballadors i treballadores i el Comité d'Empresa de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa) han rebut amb xiulets a la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel i el sotsdirector del Servei Català de la Salut, Ivan Planas, este divendres al migdia de visita al centre després d'anunciar l'ampliació i adequació de l'Edifici de l'Hospital Verge de la Cinta.

Els treballadors i les treballadores del centre reivindiquen així la gestió que Salut ha fet amb el pagament de les DPO i per exigir el pagament del 100% com a la resta de centres on a conseqüència de la pandèmia si s'ha fet efectiu el pagament totalment.

L'Hospital de la Santa Creu, ha estat referent en Covid i s'ha enfrontat a la gestió de diversos brots. Els treballadors del centre se senten menyspreats pel Departament de Salut a l'hora del pagament de les DPO d'enguany quan han treballat com la resta de centres de referència del territori.

La directora del CatSalut s'ha acostat als manifestants per parlar amb representants dels treballadors que portaven una pancarta on es podia llegir: "No jugueu, Ni ens enganyeu".

Fins a l'any 2019 l'Hospital rebia per part del Departament de Salut una aportació econòmica anual en concepte de PIA (Programa d'Integració Assistencial) que permetia fer front a totes les necessitats del Centre.

L'any 2019 la Conselleria deSalut ens fa efectiva una retallada d'uns dos milions d'euros aproximadament que es consolida per als anys 2020 i 2021 a canvi d'un increment de tarifes que s'aplica a l'activitat duta a terme pel centre (a més activitat més aportació econòmica a menysactivitat, menys aportació econòmica) però segons les últimes notícies es vol treure tot l'import de la PIA definitivament (són uns cinc milions d'euros)."Aquests anys passats i a conseqüència de la pandèmia no hem pogut executar més activitat, ja que hem tingut plantes tancades, aïllaments, brots, manca de professionals sobretot infermeres, professionals en la malaltia" afirmen."Com és conegut per tota la ciutadania el nostre Hospital és Hospital de referència COVID de les Terres de l'Ebre havent tingut ingressats a gairebé 600 persones en la malaltia des de l'inici de la pandèmia.

"Els professionals del centre hem estat a primera línia suportant jornades iinacabables de treball, vam treballar en manca de mitjans, de personal, exposant la nostra salut i la dels nostres familiars i desconeixent la malaltia. Hem fet front a una pandèmia global que ha deixat n'evidencia laprecarietat del nostre sistema sanitari".

L'any passat els professionals de l'hospital tot estant en plena pandèmia van cobrar les DPO perquè es va rebre una aportació econòmica extraordinària vinculada als fons addicionals COVID, però enguany no ha sigut així i només han ofert el 28% de les DPO.

"No volem queens consideren com a Hospital de segona categoria i el que estan fomentant és un greuge comparatiu entre treballadors de la Sanitat Pública".

"Hem donat un gran servei durant la pandèmia, tota la gent de les Terres de l'Ebre ho ha comprovat. Estem esgotats físicament i moralment i pensem que això no ens ho mereixem", ha denunciat la presidenta del comitè. Martí ha lamentat que els tractin "com un hospital de segona categoria" i que es generi "un greuge entre treballadors de la sanitat pública", ja que és l'únic centre on no cobraran aquests complements.  

El 13 de juny faran una manifestació que creuarà Tortosa fins a la plaça de l'Ajuntament. L'alcaldessa i els regidors donen suport a la reivindicació dels empleats de l'Hospital de Jesús, però el consistori diu no poder assumir la part de les DPO que no vol pagar Salut.