L’Ajuntament de la Ràpita organitza una tarda de tallers per a embarassades

Els tallers tindran lloc el dijous 2 de juny i s’engeguen amb la finalitat d’ajudar les persones embarassades en el procés de gestació i de part.

Els tallers es duran a terme a la Casa del Mar de la Ràpita
Els tallers es duran a terme a la Casa del Mar de la Ràpita | Paula Jaume
Aguaita.cat
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:17h
L’Ajuntament de la Ràpita organitza una tarda de tallers per a embarassades a la Casa del Mar de la Ràpita. Els tallers tindran lloc el dijous 2 de juny i s’engeguen amb la finalitat d’ajudar les persones embarassades en el procés  de gestació i de part. La jornada començarà a les 17 hores amb una classe de ioga, a càrrec de Marta de Ramon i conclourà amb la trobada de mares que s’iniciarà a les 18.30 hores, dinamitzada per Andrea Vidal.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, explica que “és necessari que des de les administracions acompanyéssim a les dones durant l’etapa de l’embaràs per diversos motius, per una part és important posar a disposició de les mares una sessió de trobada en què puguin compartir les seves experiències, i per l’altra, per transmetre els beneficis que aporta l’activitat física, especialment el ioga, en les persones embarassades”.

A més, després de dos anys en format telemàtic, el 3 de juny tornen a la presencialitat els tallers prepart que organitza el CAP de la Ràpita. En este cas, en una nova ubicació que cedix l’Ajuntament de la Ràpita: la Casa del Mar.

Descripció de les dones que impartiran els tallers:

Marta de Ramon: “Sóc professora de ioga des de fa deu anys. En aquest temps m’he format principalment en ioga dinàmic i en iogaflow prenatal i postnatal, entre altres estils. Ara, em trobo començant el tercer trimestre del meu segon embaràs. T’acompanyaré en una sessió de iogaflow prenatal que t’ajudarà a viure l’embaràs de forma més conscient i, a la vegada, a desenvolupar la flexibilitat, la força i l’energia necessària a través del moviment fluid, la respiració i la meditació”.

Andrea Vidal: “Acompanyar sempre ha estat un dels meus dons innats. Quan vaig convertir-me en mare, vaig descobrir que aquest talent es feia més fort al costat de dones en el procès de la maternitat i la criança. Entenc la dona com un ésser inherent a la ciclicitat de la vida, des d’on es despleguen les llums i les ombres que resideixen en nosaltres mateixes i que defineixen la nostra capacitat de sostenir-nos mentre sostenim als nostres fills. En aquesta trobada cor a cor entre mares, crearem un espai segur on l’escolta, el respecte i el no judici estaran garantitzats i des d’on acompanyarem les necessitats emocionals que estiguin vives en vosaltres en aquest moment vital”.