Detenen un home a Amposta que suplantava la identitat per cobrar devolucions de la renda

El detingut obtenia les dades personals i fiscals de les víctimes amb el pretext de fer un estudi de la seua declaració de renda

El detingut presentava la declaració en nom de les víctimes sense el seu coneixement i cobrava els imports a retornar
El detingut presentava la declaració en nom de les víctimes sense el seu coneixement i cobrava els imports a retornar | Arxiu
Aguaita.cat
17 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:10h
Els Mossosd’Esquadra de la comissaria d’Amposta (Montsià) van detenir el passat 11 de maig un home, de 48 anys, com a presumpte autor d’un delicted’usurpaciód’identitat i un delicted’estafa.
 
La detenció és resultat d’una investigació oberta dies abans quan es van rebre diverses denúncies per una estafa comesa amb el mateix modus operandi.
 
En tots els casos, les víctimes van contactar amb un suposat assessor fiscal que oferia els seus serveis per fer les declaracions de renda de manera ràpida per correu electrònic i WhatsApp.
 
Este suposat gestor, després d’estudiar cada cas, comunicava als denunciants que no els calia fer la declaració perquè no arribaven als mínims exigits.
 
Posteriorment, els denunciants van rebre requeriments de l’AgènciaTributària, pels exercicis 2019 i 2020, reclamant-los diversos imports relatius a rectificacions de les seves declaracions o per haver-les fet per duplicat.
 
Arran dels fets, els perjudicats van comprovar que algú havia usurpat la seva identitat per fer la declaració de renda i cobrar els imports a retornar.
 
La investigació va permetre obtenir suficients indicis per determinar que l’autoria dels fets corresponia a la persona que havia assessorat a les víctimes i disposava de totes les seves dades personals i fiscals.
 
Finalment, el passat 11 de maig els agents van detenir el presumpte autor dels fets, qui no exerceix professionalment com a assessor fiscal. 
 
Al detingutse’l relaciona amb quinzeestafes comeses arreu del territoricatalà  i no es descarta que la quantitat de víctimes puga incrementar-se en un futur.
 
El detingut va passar el dia 12 de maig a disposició judicial davant del Jutjatd’Instrucciódeguàrdiad’Amposta i l’autoritat judicial va decretar la seua llibertatambcàrrecs.