Clàudia Pallisé, guanyadora del 34è Premi Literari Vila d’Ascó

Es lliuren els Premis Vila d'Ascó organitzats per la Regidoria de Cultura del municipi que premien la literatura i la fotografia

Clàudia Pallisé rebent el 34è Premi Literari Vila d’Ascó
Clàudia Pallisé rebent el 34è Premi Literari Vila d’Ascó | Cedida
Aguaita.cat
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 21:35h
Este dissabte, el Casal Municipal d'Ascó ha estat l'escenari que ha acollit la NitdelaCultura, l'acte en què s’ha fet el lliurament de la 34a edició dels PremisVilad'Ascó en les diferents disciplines literàries i de fotografia, un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura.

L’obra "Aquest cos meu i nostre", de ClàudiaPallisé, es va emportar el 34èPremiLiterariVilad’Ascó; una novel·la que explica la història de la Cèlia que se’n va a la Sibèria a buscar la solitud, i que torna al poble de la seva mare i de la seva àvia després d’un any, i se n’adona que la vida i la mort han seguit el seu curs impertorbable. 

Segons Pallisé, “també és la història de l’amor, dels dols, del desig, d’un club d’amics, de dos noies que s’estimen i es desitgen...”.

Per la seua banda, el poemari "Hoste de l'oblit" de JoséLuisGarcíaHerrera, va ser l’obra guanyadora del 17èPremidePoesiaJoanPerucho. L’autor va explicar que el seu treball parla del fet de viure, del pas del temps, de la memòria, en definitiva, d’explicar les vivències a través de la poesia. García Herrera diu “que 
les persones són hostes de l’oblit perquè passats uns anys ningú se’n recordarà de nosaltres”.

PremiJove, lapedreraliterària

Enguany el PremideNarrativaJoveSant Jordi va assolir la 32a edició, consolidant-se com una pedrera literària pels joves escriptors de 14 a 20 anys. 

NereaOrtiz, amb l’obra "Una nova jo" i JúliaLanceta, amb "La maternitat" van obtenir els guardons en la categoria de 14 a 17 anys; mentre que AinaRibes, amb l'obra "Assajant a viure" i IvanQuerol amb "Microcosmos" de l’artista adolescent, van 
emportar-se els premis en la categoria de 18 a 20 anys.

Concursosdefotografia

La Nit de la Cultura d’Ascó es va completar amb el lliurament dels ppremiscorresponents al 34èConcursdeFotografiaVilad’Ascó en les modalitats blanc i negre, i color, i amb instantànies sobre el poble com a protagonistes. Les fotografiesguanyadores en categoria blanc i negre van ser Despertar, de M. TeresaMartorell; Branquesmortes, de JaumeCharles; i Rodesdeferro, de JosepaGuirado. Mentre que en la categoria color, es van emportar el guardó: Peachtriangle, d’EnricMariano; Flairesd’hivern, de VicentPellicer; i Vistadesdelriu, de JulioCharles.

Microrelatsenperspectivadegènere

Finalment, es van lliurar els premis corresponents al IIIConcursdeMicrorelats que es van donar a conèixer per Sant Jordi. El tema d’enguany ha estat l'equitat de gènere, un principi de justícia social i política que té per objectiu eliminar les desigualtats entre homes i dones, i reconèixer les diferències de gènere que ens enriqueixen. JosepMariaRibes va emportar-se el primerpremi amb el microrelat "Talons de cartró"; mentre que AlbaAmàliaFondevilla amb "El monstre i el laberint" i "L’escalada" de M.IsabelGracia van resultar finalistes..

Vitalitaticonsolidació

Pel regidordeCultura, JosepMariaRaduà, “des de 1989 els Premis Vila d’Ascó s’han anat consolidant essent un referent al territori i assolint una participació important, aquest any s’ha assolit la xifra de 166 obres presentades en les 
diferents disciplines artístiques”, destacant els 53 poemaris del Premi Perucho i les 27 obres que optaven al Premi Literari.
Unes 150 persones van assistir a la Nit de la Cultura, acte que va ser presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i va comptar amb l’assistència de les directores territorials a l’Ebre de Cultura, Vicepresidència i Educació.