Clàudia Pallisé, guanyadora del 34è Premi Literari Vila d’Ascó

Es lliuren els Premis Vila d'Ascó organitzats per la Regidoria de Cultura del municipi que premien la literatura i la fotografia

Clàudia Pallisé rebent el 34è Premi Literari Vila d’Ascó | Cedida
per Aguaita.cat, Ascó | 16 de maig de 2022 a les 21:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este dissabte, el Casal Municipal d'Ascó ha estat l'escenari que ha acollit la Nit de la Cultura, l'acte en què s’ha fet el lliurament de la 34a edició dels Premis Vila d'Ascó en les diferents disciplines literàries i de fotografia, un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Cultura.

L’obra "Aquest cos meu i nostre", de Clàudia Pallisé, es va emportar el 34è Premi Literari Vila d’Ascó; una novel·la que explica la història de la Cèlia que se’n va a la Sibèria a buscar la solitud, i que torna al poble de la seva mare i de la seva àvia després d’un any, i se n’adona que la vida i la mort han seguit el seu curs impertorbable. 


Segons Pallisé, “també és la història de l’amor, dels dols, del desig, d’un club d’amics, de dos noies que s’estimen i es desitgen...”.

Per la seua banda, el poemari "Hoste de l'oblit" de José Luis García Herrera, va ser l’obra guanyadora del 17è Premi de Poesia Joan Perucho. L’autor va explicar que el seu treball parla del fet de viure, del pas del temps, de la memòria, en definitiva, d’explicar les vivències a través de la poesia. García Herrera diu “que 

les persones són hostes de l’oblit perquè passats uns anys ningú se’n recordarà de nosaltres”.

Premi Jove, la pedrera literària

Enguany el Premi de Narrativa Jove Sant Jordi va assolir la 32a edició, consolidant-se com una pedrera literària pels joves escriptors de 14 a 20 anys. 

Nerea Ortiz, amb l’obra "Una nova jo" i Júlia Lanceta, amb "La maternitat" van obtenir els guardons en la categoria de 14 a 17 anys; mentre que Aina Ribes, amb l'obra "Assajant a viure" i Ivan Querol amb "Microcosmos" de l’artista adolescent, van 
emportar-se els premis en la categoria de 18 a 20 anys.

Concursos de fotografia

La Nit de la Cultura d’Ascó es va completar amb el lliurament dels ppremiscorresponents al 34è Concurs de Fotografia Vila d’Ascó en les modalitats blanc i negre, i color, i amb instantànies sobre el poble com a protagonistes. Les fotografies guanyadores en categoria blanc i negre van ser Despertar, de M. Teresa Martorell; Branques mortes, de Jaume Charles; i Rodes de ferro, de Josepa Guirado. Mentre que en la categoria color, es van emportar el guardó: Peach triangle, d’Enric Mariano; Flaires d’hivern, de Vicent Pellicer; i Vista des del riu, de Julio Charles.

Microrelats en perspectiva de gènere

Finalment, es van lliurar els premis corresponents al III Concurs de Microrelats que es van donar a conèixer per Sant Jordi. El tema d’enguany ha estat l'equitat de gènere, un principi de justícia social i política que té per objectiu eliminar les desigualtats entre homes i dones, i reconèixer les diferències de gènere que ens enriqueixen. Josep Maria Ribes va emportar-se el primer premi amb el microrelat "Talons de cartró"; mentre que Alba Amàlia Fondevilla amb "El monstre i el laberint" i "L’escalada" de M.Isabel Gracia van resultar finalistes..

Vitalitat i consolidació

Pel regidor de Cultura, Josep Maria Raduà, “des de 1989 els Premis Vila d’Ascó s’han anat consolidant essent un referent al territori i assolint una participació important, aquest any s’ha assolit la xifra de 166 obres presentades en les 
diferents disciplines artístiques”, destacant els 53 poemaris del Premi Perucho i les 27 obres que optaven al Premi Literari.
Unes 150 persones van assistir a la Nit de la Cultura, acte que va ser presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i va comptar amb l’assistència de les directores territorials a l’Ebre de Cultura, Vicepresidència i Educació.

 

Participació