PLATGES

Un total de 10 platges ebrenques reben la bandera blava

La demarcació de Tarragona i l'Ebre és la que té més reconeixements a Catalunya

per Redacció, Tarragona | 11 de maig de 2022 a les 16:20 |
Platja de Garbí, amb bandera blava, a la Ràpita. | Cedida
Catalunya compta enguany amb 94 platges guardonades amb Bandera Blava, 10 de les quals repartides per la costa de l'Ebre. Este reconeixement valora internacionalment la qualitat i els serveis de les platges. La costa de l'Ebre i de Tarragona, és la que té més banderes blaves, per sobre de les 26 de Girona i les 32 de Barcelona.

El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education). De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l’any passat i 4 el recuperen respecte d’anys anteriors.


Les platges guardonades a l'Ebre són a l'Ametlla de Mar: Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer. La platja de Pixavaques de la Cala és l'única ebrenca que perd enguany el distintiu. També l'obtenen, a l'Ampolla, Cap Roig i les Avellanes. A Deltebre, Riumar. A la Ràpita, Parc de Garbí i les Delícies i, a Alcanar, les Cases d'Alcanar-El Marjal. A la resta de la demarcació són a Cunit, Cunit Llevant, Cunit Ponent; a Calafell, Segur de Calafell, L’Estany Mas Mel, i Calafell; a Roda de Berà, Costa Daurada i Llarga; a Torredembarra, els Muntanyans, Barri Marítim, i la Paella; a Altafulla, la platja d'Altafulla; a Tarragona, Tamarit, la Móra, Savinosa, i l’Arrabassada; a Vila-seca, la Pineda; a Salou, Llevant i Capellans; a Cambrils, Vilafortuny, Cavet, Prat d’en Forés-el Regueral, i la Llosa; i a l'Hospitalet de l'Infant, la Punta del riu, l’Arenal, el Torn i l’Almadrava.

Un distintiu a escala internacional


El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l’Estat espanyol, i compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges.

Este guardó, reconegut a escala internacional i que s’atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d’estes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan hi ha nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.

 

Participació