Tortosa acull una Marató de Donants de Sang per remuntar les reserves

Amb el lema “Lo goig és donar-ne” i la Cucafera com a imatge, la Marató espera comptar amb la participació de 350 donants de sang i 48 de plasma

per Aguaita.cat, Tortosa | 9 de maig de 2022 a les 12:51 |
La Marató tindrà lloc el divendres 13 de maig, de 10 a 21 hores, al Centre Cívic de Ferreries | Cedida
Divendres 13 de maig, a les 10 del matí al Centre Cívic de Ferreries, es posarà novament en marxa el marcador de la Marató de Donants de Sang de Tortosa amb l’objectiu de sumar prop de 400 donacions entre sang i plasma. Estes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes per l’augment de l’activitat als hospitals. 

Este any la Marató vol animar més persones a donar sang per primera vegada, ja que les restriccions de la Covid han fet baixar el nombre de donants nous. 


Busquen donants nous

El repte és animar a tothom a donar sang i descobrir l’experiència. Estos dos anys de pandèmia, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessen a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada. 


Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Per celebrar que més gent es convertisca en generació donant, cada vegada que una persona done sang per primera vegada, tocaran una campana al punt de donació. Un gest per agrair l’altruisme i la solidaritat dels donants. 

Suport d’entitats

Tot i que la Marató de Tortosa ha estat sempre una de les més dinàmiques de tot Catalunya, la situació de pandèmia que vivim fa que enguany encara no es puga recuperar el gruix d’activitats que tradicionalment es realitzaven. Per esta edició, hi haurà música ambient en directe de diferents estils.

La Marató de Donants de Sang a Tortosa és possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Tortosa, Departament d’Ensenyament , Creu Roja Joventut, l’IES de l’Ebre i l’Associació de Donants del Baix Ebre.

També hi col·labora el Bàsquet Cantaires Femení de Tortosa, que durant tot l’any difon la necessitat de donar sang i plasma gràcies a un conveni de col·laboració que han signat amb el Banc de Sang

 

 

Participació