Núria Garcia-Gango Príncep, una reina ebrenca al Carnaval de Vinaròs 2022

La tortosina forma part de les reines de les comparses del Carnaval de Vinaròs 2022 que se celebra del 23 al 9 de maig

Núria Garcia-Gango Príncep, una reina del Carnaval de Vinaròs ebrenca
Núria Garcia-Gango Príncep, una reina del Carnaval de Vinaròs ebrenca | Emili Fonollossa ( Cedida)
Aguaita.cat
06 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:38h
Una ebrenca entre les Reines del Carnaval d'aquest any a Vinaròs. Núria Garcia-Gango Príncep és una tortosina que enguany forma part de les reines del Carnaval de Vinaròs 2022 que se celebra del 23 d'abril al 9 de maig al municipi.

El Carnaval de Vinaròs és un dels més famosos de la costa mediterrània, per la qual cosa ha estat reconegut com d'Interès Turístic Autonòmic a partir del 22 de febrer de 2007. Encara que és una festa de llarga tradició, va ser prohibida per decret franquista, però des de l'any 1983 s'han recuperat aspectes que es van perdre i s'hi han afegit de nous. A més, ha rebut premis com el desé lliurament de l'Alé Vinarossenc el 2004, distinció al Carnaval de Vinaròs. També va ser guardonat en la IV edició de Premis Ràdio Castelló Cadena Ser amb el premi Turisme 2007. El 2011, el Carnaval de Vinaròs va ser guardonat en els X Premis "Onda Cero Castelló" com a millor festa de la província.

Actualment, el Carnaval de Vinaròs aspira a ser Festa d'Interès Turístic Nacional, ja que la diputació de Castelló ha apostat perquè se li concedisca este reconeixement. El vicepresident de la Diputació, Andreu Martínez, ho va considerar oportú argumentant que Vinaròs "és gran gràcies a tot i també al Carnaval".

Enguany el recorregut s'ha modificat i allargat per evitar, en mesura del possible, les aglomeracions postpandèmiques i la desfilada s'allarga fins a tres hores. Núria Garcia-Gango Príncep, forma part de la comparsa" Allà on anem, la liem" convida a tots els ebrencs i ebrenques a participar d'una festa tan propera per a les nostres Terres. Tot i que aquest és el darrer cap de setmana per visitar i gaudir amb el carnaval vinarossenc, avui divendres, la comparsa arrenca a les 18:00 hores amb la desfilada infantil, amb salutació del rei Carnestoltes als xiquets i xiquetes i una xocolatada en acabar el recorregut. A la mitjanit, torna la festa amb l'envelat de la «Gran Nit Boja del Carnaval de Vinaròs». Dissabte hi haurà l'acte amb el Carnaval amb la ciutat convidada que aquest és Tarragona a partir de les 21.00 hores. Diumenge tindrà lloc la segona gran desfilada pels carrers de la ciutat, a partir de les 20:00 hores i el dilluns 9 de maig es posarà punt final al Carnaval de Vinaròs 2022 amb «l'enterrament de la sardina», als jardins del convent de Sant Francesc.

Darreres hores, per tant, per gaudir de la festa vinarossenca per excel·lència i veure la tortosina Núria Garcia-Gango Príncep, una representació ebrenca a la gran desfilada del Carnaval de Vinaròs 2022.