Un bar de La Ràpita intenta entrar al rècord Guinness amb un plat de pernil

Per superar el rècord, era necessari fer un plat de 45 metres quadrats amb 64kg de pernil de Jabugo.

Centenars de rapitencs van acudir a l'esdeveniment per menjar pernil.
Centenars de rapitencs van acudir a l'esdeveniment per menjar pernil. | S.C.
Sofia Cabanes
19 de juliol del 2014
Imatge del plat gegant al carrer Rosari de la Ràpita Foto: S.C.

La idea va sorgir d’un plat de pernil de dimensions espectaculars que Janin Chalé va veure en una taverna de Cadis. Així, en motiu en 5è aniversari del bar que regenta, la Cafeteria de l'Hort del Rei de Sant Carles de la Ràpita, va decidir organitzar este divendres passat, coincidint en l'inici de les Festes Majors, un esdeveniment que intentés superar el rècord Ginness en esta disciplina.

Janin Chalé propietària de la cafeteria del l'Hort del Rei, va organitzar l'acte. Foto: S.C.
 
Necessitava fer un plat de 45 metres quadrats amb un mínim de 64 kg de pernil de Jabugo. I d'entrada, participar no va ser fàcil: "Ens vam posar en contacte amb els responsables del Guinness World Record, i vam enviar la nostra proposta per a que fos avaluada i acceptada. Només això ja val 600 lliures", comenta Chalé. 

Un cop acceptada la proposta els organitzadors poden demostrar la realització del record mitjançant l'enviament de totes les proves pertinents o contractar, per 600 lliures més, l'avaluació in situ de l'esdeveniment per un Adjudicador oficial del Guinness World Records, una opció, esta segona, que els organitzadors rapitencs van descartar. "Mai haguessem pensat que fora tot tant difícil", comenta Janin, "però almenys la celebració de l'esdeveniment ha valgut molt la pena. No aconseguirem el rècord, però crec que la celebració ha estat un èxit", expressa.

Tot i que no es va arribar a les 2.000 racions per tal d'arribar al rècord, centenerars de rapitencs i forans van participar de la celebració, amb la compra de tickets a 3 euros que incloïen una ració de pernil i beguda. A més s'hi van implicar entitats del Poble,com l'Associació Llença't, que va repartir el pernil, i la secció de batuka dels Diabmonis, que van amenitzar la tarda i també les regidories de Festes i Turisme en l'organització de l'esdeveniment.

Centenars de rapitencs van acudir a l'esdeveniment per menjar pernil. Foto: S.C.