Tortosa viurà el Sant Jordi al centre històric amb més de quaranta autors signant llibres

Després de dos anys amb limitacions per la pandèmia, la festivitat torna a l'eix que defineixen els carrers Sant Blai, de l'Àngel i de la Rosa

Clients remenant la parada al carrer que la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa
Clients remenant la parada al carrer que la llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa | Arxiu (ACN)
Aguaita.cat
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:54h
Tortosa ultima els preparatius per viure intensament la festivitat de SantJordi. Este dissabte, 23 d'abril, els llibres i les roses tornaran a ser protagonistes i, per primera vegada des de l'esclat de la pandèmia, les activitats es podran fer sense limitacions. Això farà que es recupere l'eix habitual que marquen els carrersdeSantBlai, del'Àngel i delaRosa, al centrehistòric, on s'aplegaran desenes de paradetes de llibreries, floristeries, associacions i entitats sense ànim de lucre, si bé l'activitat de Sant Jordi s'escamparà, com és habitual, pel conjunt de la ciutat a diferents barris i establiments comercials.

A més a més, la festivitat comptarà amb la presènciademésdequarantaautorslocals, que mantindran el contacte amb els lectors i els hi podran signar les seues últimes novetats editorials.

D'altra banda, també hi haurà diferents activitats complementàries, com l'espectacledecarrer' Alafresca', de la CompanyiaAnnaConfetti, que sortirà des de la plaçadelaCinta a partir de les 18.30 h, i el concert de la BandaMunicipaldeMúsicadeTortosa, a les 20.30 h a la plaçadel'Absis, amb entrada gratuïta.

Els actes de SantJordi a Tortosa tindran ja el primer tastet la tarda del divendres22 amb diversos actes organitzats a la bibliotecaMarcel·líDomingo: d'una banda, la presentació del projecte 'Bookcrossing' (18.15 hores), que vol promoure la presència decasetes per a fomentarl'intercanvidellibres. A les 18.30hores es lliuraran els premisalslectorsmésactius de la biblioteca i, a continuació, a les 19hores, la conferència 'QuieraVictòriaPujolarAmat?', a càrrec d'ElviraAltés, comissària de l'Any Victòria Pujolar Amat. Finalment, a les 20 hores està prevista la representació de la peçateatral 'Victòria Pujolar i Teresa Pàmies, a la ràdio', a càrrec d'Araceli Bruc i Pepa Arenós.

L'endemà de la festivitat de Sant Jordi, diumenge a les 12hores, tindrà lloc l'homenatge a GerardVergés al parcTeodorGonzàlez, per recordar el poeta tortosí que va morir el 23 d'abril del 2014.