Torna Sant Jordi a la plaça Carles III de la Ràpita amb llibres, roses i ràdio en directe

L’Ajuntament de la Ràpita organitza concursos d’aparadors, balcons, punts de llibres i relats, i la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó engega una programació especial per la diada de Sant Jordi

Sant Jordi 2019 a la Ràpita
Sant Jordi 2019 a la Ràpita | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
14 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:20h
Enguany, a la Ràpita, torna Sant Jordi a la plaça Carles III amb parades de llibres i roses, ràdio en directe i lectures de textos i poemes. Les parades de llibres i roses per celebrar la diada s’establiran a la plaça des de les 10 del matí i romandran allí fins a les 9 de la nit. La regidora de Comerç, Conxi Vizcarro, expressa que “tornem a la plaça Carles III, després de dos anys, amb ganes de veure l’esperit de Sant Jordi més present que mai”.

El mateix dia 23 d’abril, a la plaça Carles III hi haurà un programa especial de ràdio en directe, des de les 10 fins a les 13.30 hores, a càrrec de Ràdio Ràpita. Aquest programa inclourà entrevistes a escriptors, floristes i llibreters, recomanacions dels clubs de lectura infantil i juvenil, converses amb les regidores, xerrades amb la ciutadania… A més, a l’escenari, ubicat davant l’Església de la Santíssima Trinitat, es duran a terme lectures de textos i poemes amb micròfon obert per a tothom que vulgui participar a les 12.30 hores. Després, a les 13.30 hores, es lliuraran els premis dels concursos organitzats des de les regidories de Comerç i Cultura.

Els concursos que es convoquen este any, per segon any consecutiu, són el 2n concurs de balcons de Sant Jordi, el 2n concurs d’aparadors de Sant Jordi, el 3r concurs de relats “Un Sant Jordi diferent” i al 8è concurs de punts llibres. “Seguim apostant per organitzar aquests concursos davant la rebuda i la participació de la ciutadania en les darreres edicions i perquè considerem que són fonamentals per mantenir viva la llegenda de Sant Jordi”, assegura la regidora de Cultura, Èrika Ferraté. Les bases dels concursos es poden consultar a larapita.cat/santjordi2022.

La Unió de Comerç Rapitenc se suma, un any més, a la celebració de la diada de Sant Jordi amb l’organització del sorteig d’un lot de llibres i un dinar. El sorteig s’organitza a través de les xarxes socials i es podrà participar del 19 al 23 d’abril.

El dia 23 d’abril, els Diabmonis La Ràpita celebraran el seu 19è aniversari a la plaça del Cóc amb tallers infantils, vermut musical, campionat de morra, concert i croquetada solidària amb el repte de les 1.000 croquetes per destinar els beneficis a la lluita contra el càncer infantil. A més, de les 11.30 a les 13 hores, Jaume Martin estarà firmant exemplar del seu llibre ‘Sobreviure a la vida.

La Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó situa, enguany, la perspectiva de gènere com l’element protagonista en les activitats programades

La Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó ha programat un conjunt d’activitats especials per celebrar la diada, en les quals, enguany, la perspectiva de gènere és l’element protagonista amb la finalitat de visibilitzar el paper de la dona en la llegenda de Sant Jordi.

El dimecres 20 d’abril, a la biblioteca hi haurà la taula de novetats per Sant Jordi perquè qui vulgui, pugui anar a buscar la seva lectura preferida i començar a llegir-la. De la mateixa manera que també hi haurà recomanacions dels usuaris per comprar i llegir el Dia del llibre i un photocall de llibres i llegendes. A les 18.30 hores, tindrà lloc el joc de pistes per alliberar els llibres de les urpes del drac, adreçat a infants de més de 7 anys.

L’endemà, a les 18.30 hores, es durà a terme el taller ‘Contes de princeses de sempre i d’ara’ per destacar el paper de les princeses; i a la mateixa hora, el club de lectura d’adults tractarà la novel·la ‘La casa del viento’ de Titania Hardie. El divendres 22 d’abril, l’escriptora Carme Cruelles impartirà el taller juvenil ‘Fotopoemes’; i el dissabte 23 d’abril, a la plaça Carles III, tindrà lloc la trobada infantil amb Toni Villalobos, autor del llibre ‘Lluny de l’altiplà’, qui firmarà els llibres.

Pots consultar tota la programació d’activitats i les bases dels concursos a la http://larapita.cat/santjordi2022.